Ragaszkodott a villamosszékhez a sorozatgyilkos

"Öljetek meg, különben tovább ölök!"

Kivégeztek egy rabot az Egyesült Államokban, aki azzal fenyegetőzött, hogy nem hagy fel a gyilkolással, ha nem hajtják végre rajta az ítéletet. Ez volt az első kivégzés az idén az USA-ban.

2013.01.17 07:29MTI

Robert Gleason Jr. egy 2007-es emberölés miatt életfogytig tartó büntetését töltötte, 2009-ben azonban végzett cellatársával, így már halálos ítélet várt rá. Azóta azzal fenyegetőzött, hogy tovább gyilkol a börtönben, ha nem végzik ki.

Mivel a rendszer szerinte nem működött elég gyorsan, 2010-ben egy másik rabot is megfojtott. A mostani az idei első kivégzés volt az Egyesült Államokban.

Gleason a Virginia állambeli Greensville megyei börtönben raboskodott, a hatóságok helyi idő szerint szerda este 9 óra után villamosszékbe ültették. A 42 éves férfi maga döntött a villamosszék mellett, 2010 óta ő volt az első, aki az ítélet-végrehajtásnak ezt a formáját választotta. Virginiában és az Egyesült Államok további kilenc szövetségi államában a halálra ítéltek választhatnak a villamos árammal vagy az injekcióval való kivégzés között.

Gleason szembeszállt egykori jogi képviselőinek minden arra irányuló próbálkozásával, hogy leállítsák a kivégzést. Az AP amerikai hírügynökségnek azt mondta: megérdemli a halált azért, amit tett. Az Egyesült Államok tagállamai közül csak 16-ban és Washington D.C-ben nincs halálbüntetés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.