Pénzbírságot szabott ki a diákjaira

Aki utoljára nevet... - büntetést kapott a nevetést tiltó tanár

Az utolsó fillérig - azaz fenig - vissza kell fizetnie egy kínai tanárnak a diákoktól beszedett pénzbírságot, amit egészen apró kihágásokért rótt ki, sőt, még rosszalkodni sem nagyon kellett érte.

2013.01.16 17:29ma.hu

A beszedett bírságok visszafizetésére kötelezte és felmentette állásából a kínai bíróság az 56 éves Lu Wangot, aki több tízezer forintnak megfelelő jüant gyűjtött össze tanítványaitól. A tanár a legkisebb vétségért is büntetett, még rosszalkodni sem igazán kellett ahhoz, hogy kinyíljon a pénzespersely teteje, a legkirívóbb eset az volt, amikor az egyik nebulónak azért kellett fizetnie, mert kinézett az ablakon és nevetett.

Wang nem mostanában kezdte a rendszabályozás ilyen formáját, már tavaly is "bírságolta" a diákokat, akkor kihágásonként mintegy 170-180 forintnyi jüant kellett fizetniük a renitenseknek, de idén hirtelen négyszeresére nőtt a büntetési tétel, amit már a szülők sem tűrhettek szó nélkül. Panaszaik nyomán vizsgálat indult az iskolában és hamarosan kiderült, hogy milyen sajátságos módszerrel próbál Wang fegyelmet tartani.

A leváltott tanár azt állítja, hogy mindvégig úgy tervezte: visszaadja az összegyűjtött összeget év végén, amikor a diákok már túljutottak a vizsgákon, és valójában csak azért folyamodott ehhez a módszerhez, mert így a gyerekek fegyelmezettebbek maradtak - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.