Pénzbírságot kapott a pedagógus

Filctollat tűzött a tanár a diák dekoltázsába - büntetésből

Megelégelte a hiábavaló felszólításokat egy középiskolai tanár, ezért szokatlan módszerhez folyamodott, hogy felhívja a figyelmet a túl mély dekoltázs "veszélyeire".

2012.08.28 11:29ma.hu

350 euróra bírságolták a németországi Wiesbaden egyik középiskolájában tanító Hildegard Manningot, miután ő egy kihúzófilcet tűzött egy diákja dekoltázsába. A 38 éves tanárnőt az dühítette fel, hogy a 15 éves Ana Kohler többször figyelmen kívül hagyta a felszólítást, hogy igyekezzen az iskolába olyan ruhadarabokat felvenni, amelyeknek nem annyira mély a dekoltázsa. A sokadik felszólítás után tehát Manning tanárnő drasztikusabb módszerhez nyúlt a szóbeli figyelmeztetések helyett.

A két mell közé szorított filctoll miatt a bíróság őt pénzbüntetéssel sújtotta, de a tinilány sem úszta meg a szemtelen viselkedést: neki 10 órányi közérdekű munkát kell végeznie, bár nem azért, mert nem tudott rendesen felöltözni, hanem azért, mert az esetet követően több közösségi oldalon is becsmérelni merészelte a tanárát - olvasható az austriantimes.at osztrák hírhonlap beszámolójában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.