Saját megosztott képei buktatták le

Fülüknél fogva emelte fel a diákokat - kirúgták a szadista tanárt

Felfüggesztették azt a kínai tanárnőt, aki azzal büntette diákjait, hogy a fülüknél fogva több centire emelte őket a földről, máskor a szájukat és a kezüket tapasztotta le ragasztószalaggal.

2012.10.26 15:29ma.hu

Felfüggesztették állásából a kínai Zhejiang tartomány egyik előkészítő iskolájának tanárát, miután a helyi közösségi oldalon olyan fotók jelentek meg, amelyek különösen kegyetlen fegyelmezési módszereit bizonyították. A 20 éves nő az egyik képen jól láthatóan több centire elemeli a földtől az egyik kisfiút a fülénél fogva, miközben a gyermek ordít a fájdalomtól, egy másik tanúsága szerint pedig ragasztószalaggal bírta a nebulókat rendre: szájukat és kezüket ragasztotta le. Összesen több mint 700 fotó került elő, amelyek közül többet nyilvánvalóan más tanárok készítettek a kegyetlenkedések közben.

A felháborodott szülők panaszt tettek az iskola ellen, amely tétlenül tűrte, hogy a gyerekek fejére olykor szemeteskukát húzzanak, amikor pedig kirobbant az ügy, a szadista Yan Yanhong azt mondta: ő és a diákok "csak szórakoztak". A hatóságok őt és egy másik tanárt már őrizetbe vett különös kegyetlenség vádjával - számolt be a Mirror című online lap.

A wenlingi oktatási hatóság ezzel egyidőben vizsgálatot indított az eset miatt, közben megnyugtatott mindenkit, hogy a gyermekbántalmazások nem jellemzőek a körzet oktatási rendszerére. Ugyanakkor ijesztő, hogy ugyanezen a héten Kína északi részében hasonló ügyre derült fény, ott egy megfigyelő kamera leplezett le egy nevelőt, aki többször felpofozta az egyik öt éves óvodást.

Egy 2004-ben készült felmérésben az Egyesült Nemzetek Gyermekeinek Alapja arra a megállapításra jutott, hogy a felmérésben részt vett 528 diák 58 százaléka kapott már valamilyen testi fenyítést az iskolában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.