Eladja gyűjteményét az alvafestő

Egymillió fontot keres, és még csak fel sem kell kelnie

Megválik tekintélyes kollekciójától az a férfi, aki számtalan festményt készített már, csakhogy mindet álmában. A kiárusítástól mintegy egymillió font bevételt remél.

2013.01.15 15:29ma.hu

Mindössze négy éves volt, amikor felfedezték különleges képességét, a most 37 éves Lee Hadwin azóta egyre kifinomultabb képeket fest úgy, hogy az eredményt csak akkor látja meg, amikor reggel felébred. Az elmúlt 33 évben számtalan kép készült el, ám ezek közül jó néhányat megtartott magának a művész - egészen mostanáig. Új elhatározása szerint az utolsó darabig megszabadulna minden művétől, a legnagyobb nemzetközi aukciósoldalon meghirdetett festményektől 1 millió font (több mint 350 millió forint) bevételt remél.

A festő, akinek műveiből előszeretettel vásárolt az iparmágnás Donald Trump és az illuzionista Derren Brown, bevallotta, hogy amikor ébren szeretne alkotni valamit, a végeredmény borzalmas. Könnyen lehet, hogy a most eladott művei lesznek az utolsók, mivel egy alvásklinikára vonul be kivizsgálásra: az utóbbi időben észrevette, hogy valahányszor alkot álmában, másnap mindig rettenetes hányingerrel és migrénes fejfájással küzd.

Bár többen javasolták neki, hogy tartsa még meg a műveit, míg felmegy az értékük, Lee Hadwin nem akar várni, ugyanakkor elárulta, hogy az internetes árverésen kapott összegnek csak a felét tartja meg, 500 ezer fontot egy jótékonysági szervezetnek adományoz - adta hírül a The Daily Mirror című lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.