Nem is olyan unalmas a tömegközlekedés!

Metrózni jó! - Íme, a 10+1 legviccesebb videó az utazásokról

A tömegközlekedést a legtöbb ingázó csupán kötelező nyűgnek tartja, ami hozzátartozik a napi munkához, pedig ha kicsit nyitott szemmel járunk, időnként kifejezetten szórakoztató lehet!

2013.01.09 13:37ma.hu

Bár a legtöbbünk számára a tömegközlekedés legjobb esetben is csak valami szükséges rossz, amit naponta kétszer valahogyan túl kell élni, sőt, néhányan kifejezetten rémálomként élik meg az ingázást és mindazt, ami ezzel együtt jár, néha előfordul, hogy igen vicces szituációkba botolhatunk. A következőkben azt a tíz videót mutatjuk be, amelyik az internetes videómegosztóknak köszönhetően a legnépszerűbbnek bizonyultak az elmúlt egy évben, és bár ezek egyike sem tartalmaz hazai jeleneteket, biztosak vagyunk benne, hogy itt is akad hasonló - csak nyitott szemmel kell járni!

1. Merre van az arra?

A kissé eltévedt utasról már korábban a ma.hu is beszámolt: mindenáron le szeretne jutni a mozgólépcsővel, eközben egy cseppet sem zavarja, hogy a lépcső felfelé mozog. Amikor néhány utas megpróbálkozik a lehetetlennel, nevezetesen hogy visszafordítsa és a helyes irányba terelje őt, láthatóan zokon veszi és még elszántabban próbálkozik.

2. Az alvó nő

Néha valóban fárasztó lehet a hosszú út, nem csoda, ha el-elszundikálunk közben. Ez a nő azonban annyira mély álomba merült, hogy amikor a szerelvény döccenésére egy pillanatra megbillent, ösztönösen odabújt a mellette ülő férfihez. Mint utóbb kiderült, a férfit Rakesh Nairnek hívják, és a felesége első ránézésre kevésbé találta viccesnek a jelenetet: nehéz volt meggyőzni arról, hogy a nő valóban idegen a férfi számára, nem pedig az eltitkolt szeretője.

3. Veszélyes

A metrózás nem mindig veszélytelen, amit az alábbi videó is jól tükröz. Három eset látszik az összeállításban, az elsőben egy magas sarkakon egyensúlyozó nő veszíti el a csatát a gravitációval szemben és a hátán fekve érkezik a mozgólépcső tetejére, aztán kiderül, hogy nem árt vigyázni az aluljáró csúszós padlójával, végül megnézhetjük, miért nem kell rúdtáncra perdülni a metróperonon...

4. Thriller

Ahogy említettük, néhány utas számára rémálom, vagy esetleg krimibe illő a tömegközlekedés. Nos, ezúttal valóban egy rémtörténet, angolul Thriller játszódott le, de szerencsére csak a hangszórókból és a metrót ellepő flash mobozók lábából: Michael Jackson híres számára adtak elő egy koreográfiát. Az ötlet egyébként nem újkeletű, számos utazási helyszínen rendeztek már hasonlót, ám ezúttal a kívülálló utasok nem igazán voltak vevők a bemutatóra.

5. Még több tánc

Nem mindig zajlik a metrón a tánc egy előre egyeztetett koreográfia szerint, az alább látható fiatalember inkább az improvizáció híve. A többi utas viszont egyre jobban unja, és bár a videót alaposan megvágták, összesen 8 percen keresztül voltak kénytelenek eltűrni a bosszantó útitárs bemutatóját. Hogy hogyan ért véget a kaland, nem áruljuk el, a videóból kiderül!

6. Kim Wilde

El tudja képzelni azt a helyzetet, hogy gyanútlanul utazik a metrón és egy világsztár fakad dalra ön mellett? Ez történt azzal a felhasználóval, aki a következő videót feltöltötte a YouTube-ra. A leírás szerint épp hazafelé tartott, amikor meglátta, hogy egy férfi elővesz egy gitárt, ettől máris rossz érzései támadtak, majd elkezdett egy szemmel láthatóan nem túl józan nő énekelni. Néhány ütem után azonban gyanússá vált a dolog, mert a hang több mint ismerősen csengett: igen, Kim Wilde az, a 80-as évek egyik nagy sztárja!

7. Hupikék törpikék

Amikor bemutatták a Hupikék törpikék egész estés mozifilmjét, szinte mindent elleptek a fehér nadrágba öltözött kék figurák. Ezúttal azonban nem a filmhez kapcsolódva öltöztek több százan törpnek: a Hartlepool United focicsapat rajongói öltötték magukra a csapat hagyományos kék-fehér színét és így vonultak a szezon utolsó meccsére a londoni metrón.

8. A házassági ajánlat

Ha az életünk egyik felét a munkahelyünkön, a másikat meg az utazással töltjük el, kézenfekvő, hogy a lánykérésre is ezek egyikén kerüljön sor. Legalábbis Adam King így gondolta, aki néhány beavatott segítségével, a Lovely Day című szám eléneklését követően állt szerelme elé és tette fel A Nagy Kérdést: "Hozzám jössz feleségül?" Hétköznapinak semmiképp sem mondható lánykérés, amit 1,5 millióan láttak az internet segítségével.

9. Einstein?

Bizonyára sokan megszenvedték a fülledt nyári napokat néhány hónappal ezelőtt. Mi a teendő, ha a forrósággal épp egy zárt metróban kell megküzdenünk? Egyszerű: kinyitni minél több ablakot és beállni a kereszthuzatba. De London, metró, 40 fok... - és a haj már nem tart annyira.

10. Vigyázzon, az ajtók záródnak!

Ehhez a videóhoz nem kell sok kommentárt fűzni, mindössze annyit: na ezért ne ugráljunk fel és le a metróról, amikor a fenti figyelmeztetés elhangzik!

+1. Egy kis hazai a végére

Csak hogy mi se maradjunk le. Ugyan nem metró és nem látták több millióan, de az utóbbi idők egyik legjobb tömegközlekedési flash mobja - egy egészen kicsi elfogultsággal értékelve. Mi legalábbis nem találkoztunk meghatóbb és színesebb jelenséggel mostanában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.