Gyógyíthatatlanok életéből csinálnak pénzt

Morbid szerencsejáték: a halálra fogadnak a rákosok rokonai

Morbid szerencsejáték ütötte fel a fejét Tajvanon: már tíznél is több fogadóirodában lehet megtenni a téteket arra, hogy a gyógyíthatatlan betegségben szenvedőknek mikor jön el a vég.

2013.01.07 17:29ma.hu

Gyógyíthatatlan családtagjaik halálának dátumára fogadhatnak már több mint tíz tajvani fogadóirodában, a bizarr új divatot nyugdíjasklubok hívták életre és nemcsak a rokonok, de újabban már az orvosok is beszálltak a "játékba". A játékban való részvételhez 15 ezer forintnyi klubtagsági díjat kell befizetni, ezt követően lehet megtenni a tétet a várt halálra. A The Daily Mirror című brit lap közlése szerint eddig már több mint 750 millió forintnak megfelelő összeg landolt a bukmékereknél, amiből a nyertest értelemszerűen akkor fizetik ki, amikor rokona eltávozik az élők közül.

A fogadásnak ugyanakkor vannak szabályai is: nem lehet csak úgy akárkinek a halálából pénzt kovácsolni, az irodák minden esetben engedélyt kérnek a családtól, ha új "célszemély" jelenik meg a listán, majd felkeresik a haldoklót is és megvizsgálják őt. A szabályok szerint ha a rákos delikvens egy hónapon belül meghal, akkor minden pénz a fogadóirodánál marad.

A rendőrség már vizsgálatot indított a kegyeletsértő fogadóirodák ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.