Nem is japán

Állítólag 127 éves a legöregebb kínai

Százhuszonhét éves a legidősebb kínai ember, a jaó nemzetiségű Luo Mei-csen asszony a délnyugati Kuanghszi-Csuang tartományban - derül ki a Kínai Gerontológiai Társaság szerdán közzétett jelentése szerint.

2012.12.26 17:29MTI

Az október 16-i állapot szerint 47.773 százévesnél idősebb ember él Kínában, s mint az a jelentésből kitűnik, körükben nyoma sincs a nemek közti esélyegyenlőségnek, a százontúliak több mint 80 százaléka ugyanis nő.

A gerontológiai társaság statisztikája szerint a 38 268 százontúli nővel 9505 százontúli férfi áll szemben, s nincs egyelőség a falvak és a városok között sem: a 100 éven felüliek 73,9 százaléka - 35 316 ember - falusi környezetben él.

Kína legidősebb házaspárja 214 év együttes életkorral az ország legkisebb tartományában, a Hajnan-szigetcsoporton élő Csang Van-csing és Vang Ju-hsziu.

A Guinnes Világrekordok egy 115 éves japán férfit tart nyilván a földkerekség legidősebb embereként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.