Átmeneti cím

Két hétig volt a világ legidősebb embere - aztán meghalt

Mindössze két hétig viselte a világ legidősebb embere címet az amerikai Dina Manfredini, aki hétfőn, 115 évesen hunyt el az iowai Des Moines városában, egy idősotthonban.

2012.12.18 07:29MTI
A japán Kjotango város által 2012. október 15-én készült és december 19-én közzétett felvétel a japán Kimura Dzsirumonról, aki 1897. április 19-én született. (MTI)

Halálának hírét egyik unokája jelentette be. Hozzátartozói a munkával és a mértékletességgel magyarázták az olasz származású asszony hosszú életének titkát.

Az egykor háztartásbeli Dina Manfredini élete alkonyán lett takarítónő, és 90 éves koráig dolgozott.

A Guinness-rekordok szerkesztősége két hete nyilvánította a világ legidősebb emberévé, azután, hogy 116 évesen a Georgia állambeli Atlantában elhunyt az addigi korrekorder, az ugyancsak amerikai Bessie Cooper.

Manfredini elhunytával a világ legidősebb embere cím a japán Kimura Dzsirumonra száll, aki 1897. április 19-én született.

A Kiotóban élő Kimura mindössze 15 nappal volt fiatalabb a Des Moines-i matrónánál. A japán matuzsálem dokumentáltan a világ második leghosszabb kort megért férfiembere.

A Kiotó prefektúrában lévő Kjotangóban élő Kimura mindössze 15 nappal volt fiatalabb az amerikai Dina Manfredininél, aki december 17-én, 115 évesen hunyt el egy idősotthonban.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.