A vakolatot nem kaparják le, de a jogdíj jár

Ha egy üzlet beindul: eBayen árulják a moncsicsis Jézus-freskót

A falról nem hámozzák le a nyáron nagy botrányt kavart képet, viszont a jogdíjakat megszerezheti az a szerencsés licitáló, aki a legmagasabb ajánlatot teszi a majomarcúvá festett Jézusért.

2012.12.13 11:29ma.hu

Úgy látszik, nem rázta meg túlzottan a spanyol nyugdíjast az interneten keresztül őt ért számtalan kritika, sőt, úgy döntött, jóra fordítja az általa elkövetett hibát. Miután néhány hónapja valóságos moncsicsit csinált a Zaragoza közeli templom 200 éves Jézus-freskójából, most az eBay aukciós oldalon kezdte árulni a festmény összes jogát, az ajánlatok már túlhaladták a 455 eurót, azaz közel 130 ezer forintnál tartanak.

A 80 éves Cecilia Gimenez senkinek sem szólt, amikor elhatározta, helyrehozza a híres Ecce Homo festményt, csupán akkor fedezték fel, mi történt, amikor már késő volt: egyszerű vízfestékkel esett neki a kopott falfelületnek és össze-vissza mázolta a barna masszával a lepergett réteget. Most több mint 30 vevő reménykedik abban, hogy megszerezheti a majom-Jézust, amelyet már eddig is turisták ezrei néztek meg személyesen, fellendítve ezáltal az egyébként csendes városka turistaforgalmát.

Természetesen Gimenez asszony nem önmagának szeretne jobb létet biztosítani öreg napjaira, hanem azt akarja, hogy a jogdíjból befolyó pénz a római katolikus egyházra szálljon, nevezhetjük ezt egyfajta kompenzációnak is azért, amiért tönkretette a templom festményét - adta hírül a brit Metro című lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.