Jót akart a néni, de durván átfestette a freskót

Moncsicsit csinált Jézusból az önkéntes restaurátor

Kopottnak találta a templomi festményt a gyülekezet egyik tagja, ezért önkéntesen átfestette Jézust, de a végeredmény több mint groteszk lett.

2012.08.24 07:29ma.hu

Fő a fejük egy spanyol város vezetőinek, hogy mit tegyenek azzal a Krisztus-freskóval, amit egy botcsinálta helyi "művész" torzított el, majmot csinálva a szentből. A 80 éves Celia Gimenez úgy gondolta, hogy igencsak megkopott már a Borja városában álló Misericordia templom falán látható kép, ezért lelkesen nekiállt, hogy majd kijavítja. Csakhogy a végeredmény korántsem úgy sikerült, ahogyan akár ő, akár a gyülekezet bármely más tagja elképzelte.

Az 1930-ban készült festmény híre pillanatok alatt országos jelentőségűvé vált, miközben a világhálón a latin "Ecce Homo" (Íme, az ember) helyett rendre "Ecce Mono" (Íme, a majom) kommentekkel látják el a felhasználók a durván elcsúfított képet.

A festmény újkorában, kopottan és most... (Fotó: YouTube)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.