Megtalálta az üzletember a leggyorsabb utat

Dugó ellen ejtőernyő: repkedve ingázik a város fölött

Elege lett a kínai üzletembernek a napi kétszer három órás dugóból, így új közlekedési eszközre váltott: most már a levegőben ingázik az otthona és a munkahelye között.

2012.11.16 15:29ma.hu

Megtalálta a tökéletes módját a közlekedésnek a dél-kínai Zhuzhou városban élő Zeng Daxia, miután megelégelte a dugóban töltött hosszú és tétlen órákat. Az üzletember lakása és munkahelye a város két ellentétes pontján található, így korábban naponta kétszer három órát is elvett az életéből, hogy a zsúfolt utakon a munkahelyére, majd este onnan haza tudjon jutni. Így hát gondolt egyet és kitanulta az ejtőernyőzés csínját-bínját.

A felszállásban motor segíti, a landolásban pedig a lábára erősített vízisí-talpak, mivel egy folyó közelében található az irodája. "Most már bárhová el tudok repülni, és néhány perc alatt elkezdhetem a munkát. Már többen is így csinálják, mert itt annyira rémes a forgalom" - idézte a férfi szavait az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

A helyi rendeletek szerint egyébként Zeng és a többi hozzá hasonló "légiutas" egészen addig nem követ el szabálysértést, amíg a motoros siklóernyőikkel nem lépik át az 1000 méteres repülési magasságot és nem repülnek be a katonai légibázisok légterébe. "Ez talán kissé szigorúnak hangzik, de én valójában kifejezetten szeretek alacsonyan repülni. Így jobban látom a járművezetők arcán a frusztrációt" - jegyezte meg kajánul Zeng.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.