Nem önszántából tekeredett a kötelekbe

Nem vicc: ejtőernyővel landolt a sas!

Honnan lehet megismerni a repülő ejtőernyőst? Sas van a hátán - szólhatna némi módosítással a klasszikus poén. És vajon a repülő sast honnan lehet megismerni?

2011.11.02 17:29ma.hu

Vladimir Tsarkov élete első ejtőernyős ugrását hajtotta végre a Himalájában, amikor a semmiből két hatalmas sas jelent meg és egyenesen nekiszálltak az addig békésen zuhanó sportolónak. A két ragadozó közül az egyik átcsapott Tsarkov alatt, de a másik annyira belegabalyodott az ejtőernyő tartóköteleibe, hogy képtelenség volt kiszabadítani, főleg több száz méter magasságban.

Ráadásul az ernyő a váratlan kavarodásban teljesen összegyűrődött, a 25 éves orosz férfi kétségbeesetten küzdött azért, hogy visszanyerje az uralmat a vékony vászon fölött. Életét csak az mentette meg, hogy tartalékernyője megfelelően kinyílt és nem történt újabb gubanc a zuhanás további részében.

A landolás után - amit a közeli tisztás helyett inkább a puhább aljnövényzetben hajtott végre - a férfi előbb ellenőrizte a saját állapotát, majd miután meggyőződött róla, hogy kutya baja se lett, hozzálátott, hogy kiszabadítsa a foglyul ejtett ragadozót.

Csaknem tíz percen keresztül bogozta a kötelet, mire sikerült a madárnak elrepülnie, remélhetőleg sértetlenül, de azt már nem volt ideje megnézni - adta hírül a Telegraph.

A környéken nem ez volt az első hasonló eset, de az ritkaságszámba megy, hogy az ugró sisakkamerája rögzítette is az egész jelenetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.