Még a ruhája is ugyanaz volt mindkét alkalommal

Kétszer tört be ugyanabba a bankba öt napon belül

Bár kétszer egymás után, alig pár nap eltéréssel pontról pontra ugyanúgy hajtotta végre a bankrablást, a rendőrség csak a sötétben tapogatózik egy kapucnis bankrabló esetében.

2012.11.13 17:29ma.hu

Kétszer csapott le ugyanarra a bankfiókra egy fegyveres rabló öt napon belül, mindkétszer 3000 fontot követelt a pénztárostól, és a biztonsági kamerák tanúsága szerint mindkét alkalommal pontosan ugyanazt a ruházatot viselte - számolt be a Daily Mirror című napilap. A rendőrség azonban egyelőre csak a sötétben tapogatózik, így egy újabb esélyt adva a sikeres nyomozásnak úgy döntöttek: a világhálót hívják segítségül az ügy felgöngyölítésében és közzétették a férfiről készült fotókat, hátha valaki felismeri.

Az angliai Stockport egyik fiókjába mindkét alkalommal délelőtt 10 óra körül jelent meg, először még a múlt hét második felében, másodszor pedig most hétfőn. Fején a bankfiókban egy harisnyát viselt, de az utcán csak egy baseballsapka és egy szürke kapucnis melegítőfelső takarta az arcát. A fiókba lépve egy pisztolyt húzott elő a hátizsákjából és azzal kényszerítette a 3-3000 font átadására a halálra vált pénztárost.

A helyi rendőrség szóvivője szerint az egy dolog, hogy fényes nappal kövessen el valaki egy fegyveres bankrablást, de ilyen szintű vakmerőséggel - egy hétnél is kevesebb idő múlva ugyanoda visszatérni és megismételni az akciót - ritkán találkozott. "Keményen dolgozunk azon, hogy azonosítsuk az elkövetőt" - mondta Jeanette Lamb a brit lapnak, de hangsúlyozta, hogy ehhez a lakosság együttműködésére is szükségük van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.