Túl buzgón igyekezett, ez volt a bűne

Bíróságra viszik Batmant, pedig csak a rendőröknek segített

Bíróság elé kerül Batman, mert annyira buzgón akart segédkezni rendőröknek, hogy azok őrizetbe vették.

2012.10.17 15:29MTI

Ez a Batman valós személy, Mark Wayne Williamsnek hívják, 33 éves, az Egyesült Államokban él és a Michigan állambeli Petoskey településen őrjáratozik önszorgalomból Batmannek öltözve és annak képzelve magát. Hitvallása szerint jelmezével azt akarja üzenni, hogy nem, vagy nem csak a kormányra tartozik a lakosság védelme.

A batmankedő Williams szeptember 29-én egy cserbenhagyásos balesetnél sürgölődött: mindenképpen segíteni akart a rendőröknek megkeresni a karambol helyszínét elhagyó autóst. A rendőrök viszont semmiképpen sem akarták segítségét, és felkérték, hogy távozzon. Batman a többedik felszólításra sem tágított, mire a rendőröknek elegük lett belőle és lecsukták.

A férfi ellen hatósággal szembeni ellenállás és nyomozás akadályozása címén indítottak eljárást. A michigani Batmannek e hét csütörtökön kell bemennie a bíróságra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.