1600 liter fekete borítja a Corvinus auláját

Képek - Világrekord lett a kávéspohár-képből

A Budapesti Corvinus Egyetem MBA hallgatói sikeresen kirakták a világon jelenleg legnagyobbnak számító, 64 négyzetméteres kávéspoharakból készült csillagot ábrázoló kávéképét.

Új rekord született a kávéspoharakkal képgaléria

2012.10.01 09:29ma.hu

25 ember, 4 óra, 6400 kávéspohár és 1600 liter kávé - számokban kifejezve így néz ki a vasárnap felállított új Guinness rekord, amelyet a Corvinus Egyetem MBA hallgatói raktak ki az intézmény aulájában, a mozaik 8x8 méteres, azaz összesen 64 négyzetméteres méretével csaknem megduplázta a korábbi világrekordot. Az egyetem és az egyik hírkereső portál közös akciójában készült kép az internetes oldal logóját ábrázolja, egy kipipált csillagot.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)

A kísérletet hosszas számítások, szervezések és tervezések előzték meg, és azt is pontosan ki kellett találni, hogy az egyes pohár feketekávékat milyen arányban kell tejjel megszínezni, hogy végül az a várt képet adja ki. A koffeines italnak ugyanis négy változatát - fekete, cappuccino, late és latte light - használták fel a minta kirakásához. A résztvevőkre fejenként 256 pohár pontos elhelyezése várt - derült ki Koczka Máté, a szervezők képviselője elmondásából.

"Büszkék vagyunk arra, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem MBA hallgatói is részesei a világrekordnak. A különleges eseményen részt vettek többek között ciprusi, mexikói, indiai, német, nigériai, török, amerikai fiatalok is" - tette hozzá Dr. Móricz Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem MBA programigazgatója. A sztarold.hu szóvivője, Gaják Petra is a határtalanságot emelte ki: "Különböző nemzetek fiataljai segítettek a világrekordban, megmutattuk, mennyire határtalan a világunk. Egy emberként mozdult meg több tucat ember, tekintet nélkül nemzetiségre, vallásra, nemre vagy bőrszínre."

A kísérletet a Guinness Rekordok Könyvének képviseletében helyszínen tartózkodó Sebestyén István hitelesítette, a jegyzőkönyvben rögzített adatok pedig nemcsak azt bizonyítják, hogy valóban új világrekord született, hanem azokat a részleteket is tartalmazzák, amelyek alapján mérhető, összehasonlítható és reprodukálható a mű.

Az eddigi csúcstartó egy 4,9 m x 7,6 m-es Elvis Presley-t ábrázoló kép, amihez 5642 poharat használtak fel, az azt megelőző rekordkép Mona Lisát ábrázolta és 3604 csésze különböző feketét használtak fel hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.