Lebőgött a túlbuzgó járőr

"Gyanús fényt észlelek, erősítést kérek!" - Bocs, csak a Hold volt!

Nem úszta meg a kollégák harsány röhögését az éjszakai szolgálat után az a rendőr, aki elindult, hogy felderítse a gyanús fény forrását, ám kisvártatva be kellett ismernie, hogy csak a Holdat látta.

2012.09.26 13:29ma.hu

Éjszakai járőrözése során "gyanús" fényre lett figyelmes a brit őrmester a worcestershire-i Clent Hills mögött, ezért beszólt az ügyeletre, hogy elindul felderíteni, de elképzelhető, hogy később egy nagyobb egységre is szüksége lesz erősítésképp. Miután elindult a hegyen túlról átszűrődő fény irányába, az emelkedő tetején igencsak kínos perceket élhetett át, amikor rádöbbent, mekkora bakot lőtt: a gyanús fény ugyanis egyenesen a Holdból jött.

A legrosszabb viszont még hátravolt: újabb bejelentkezés az örsre, és bevallani, hogy mekkorát tévedett. Mentségére legyen szólva, a környéket gyakorta keresik fel egy-egy röpke légyott kedvéért a szerelmesek, és a tiszt azt hitte, egy autó fényszórója világlik át a hegy túloldaláról. Melléfogása azonban bekerült a helyi Police magazinba is, kiegészítve azzal, hogy másnap igencsak nem akaródzott neki bemenni a munkahelyére.

"Tudta, hogy gúnyolódások célpontja lesz és nem is tévedett, a szekrényén már ott lógott néhány farkasemberes kép, amit kollégái akasztottak ki." Afelől sincs kétsége, hogy még sokáig ezzel a szégyenfolttal kell élnie, mire elfelejti ő is és ismerősei is a malőrt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.