Bevont jogosítvánnyal teherautózott

140 ezer kilométeren át tette lóvá a rendőröket

Közel egy éven keresztül teherautózott úgy egy szlovén sofőr, hogy jogosítványát bevonták, és hiába ellenőrizték többször is a rendőrök, egészen mostanáig mindig megúszta.

2012.09.21 15:32ma.hu / MTI

Vidáman utazta körbe Európa szinte teljes területét egy szlovén sofőr a teherautójával, ami nem túl szokatlan jelenség, ha az embernek ez a munkája, ámde a 46 éves férfinek tavaly november óta a rendőrség őrizte a jogosítványát. Őt ez a legkevésbé sem zavarta, tovább folytatta munkáját, és bár többször is belefutott az elmúlt tíz hónapban közúti ellenőrzésekbe, sosem bukott le.

Az őket igazoltató rendőröknek rendszerint azt mondta, Szlovéniában felejtette a vezetői engedélyét, ami ráadásul nem is volt akkora hazugság, csak azt nem kötötte a közút éber őreinek az orrára, hogy nem az otthonában, hanem a helyi rendőrörsön van a papírja.

A törvényszerű lebukást azonban csak elodázni tudta, megúszni nem: Ausztriában alaposabb rendőrökbe botlott, akik nem hitték el bemondásra az otthon felejtett jogosítvány meséjét és utánanéztek az adatbázisban a sofőrnek. Ekkor derült ki, hogy bizony engedély nélkül furikázik, és a nyilvántartás szerint összesen 140 ezer kilométeren keresztül tette ezt az elmúlt időszakban.

A sofőrt "kivonták a forgalomból".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.