Olyan részeg volt, hogy elfelejtett autóba ülni

Véletlenül gyalog ment haza, ezért elvették a jogosítványát

Bár nem ült volán mögé az ivás után egy német sofőr, egy bírósági ítélet nyomán most mégis elvehetik a jogosítványát, mert az ítélet szerint nem szándékosan döntött a gyaloglás mellett.

2012.09.14 13:29ma.hu

Értetlenül fogadták a németek azt a bírósági ítéletet, amelyet egy részeg férfi ügyében hoztak: a bizarr döntés akár precedensként is szolgálhat a későbbiekben a gyalogosan hazatérő vezetőknek. A Manzban megesett eset főszereplője egy olyan férfi, aki betért egy ivóba, majd miután jócskán sikerült csillapítania a szomját, gyalogosan indult haza. A jogászok értetlenül állnak a bíró döntésével szemben, amely szerint ennek ellenére a férfi jogosítványát be kell vonni.

"Ez egy felháborító döntés. A rendőrök mindig azt mondják, hogy ne vezessen, ha iszik, és nem is tette, ennek ellenére mégis elveszíti a vezetői engedélyét?" - háborgott az egyik szakértő. A bíró a döntését azzal indokolta, hogy a férfi annyira részeg volt, hogy teljesen elveszítette az ítélőképességét, vagyis nem "józan megfontolásból" döntött a gyaloglás mellett, hanem egész egyszerűen így alakult - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.