Összekeverte a rendőr a neveket az országgal

"Te, ezek gyanúsak: mind a négyet Abu-Dzabinak hívják!"

Hamisnak ítélte meg négy iráni beutazó útlevelét egy rendőr a brit határnál, ezért feltartóztatta őket: gyanúsnak találta, hogy mind a négyüket "Abu-Dzabinak" hívják.

2012.08.29 07:29ma.hu

Kis híján visszafordította az egyik angliai repülőtér határőre azt a négy iráni férfit, akik Abu-Dzabiból érkeztek, mivel a rendőr összekeverte az útlevelükben szereplő országot a nevükkel. Az okmányok ellenőrzésekor gyanút fogott, és úgy vélte, illegálisan akarnak belépni az országba, az útlevelek pedig hamisak, mert nem hívhatnak négy utast egyszerre Abu-Dzabinak. Sejtését megosztotta az egyik társával is, aki egy pillantást vetett az útlevelekre és rövidesen tisztázódott is a kérdés.

"A beléptetést végző tiszt alaposan ellenőrizte az útleveleket és a beutazókat, mert azt mondta magában: felettébb gyanús, ezeknek az iratoknak biztosan hamisnak kell lenniük, mert mindegyik férfit ugyanúgy hívják" - számolt be az esetről a brit Metro újság. Amikor kollégái tisztázták a félreértést, a földrajzból nem jeleskedő vámos az olvasószemüvege hiányára fogta a tévedést, bevallása szerint anélkül rosszul látott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.