Felfüggesztették a szolgálat alól

Videó - Még felszállás előtt fülön csípték az ittas pilótanőt

Ittasan akart a levegőbe emelkedni az ausztrál Quantas légitársaság személyszállító gépével egy pilótanő, ám röviddel a Sydneyből startoló gép indulása előtt leváltották.

2012.08.06 16:29MTI

A szolgálatból felfüggesztett alkalmazott ellen vizsgálat indult.

A Brisbane-be tartó Boeing 767-300-as repülőgépről leszállított pilótanő alkoholtesztje pozitívnak bizonyult. A vizsgálat során tisztázni kívánják, hogy tanácsadáson vagy esetleg alkoholelvonó kúrán kell-e részt vennie.

A légitársaság a múlt hétfőn történt esettel kapcsolatban először egy rövid közleményt adott ki, amelyben úgy fogalmazott, hogy a Quantas pilótáját "adminisztrációs okok miatt" felfüggesztették.

A pilótanő az ügy lezárulta után csak akkor térhet vissza a munkájához, ha előtte orvosi vizsgálattal igazolja alkalmasságát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.