El kellett halasztani a többszörös véradó műtétét

160-szor adott vért - csak neki nem jutott, amikor kellett

Évtizedek óta lelkesen járt véradásokra egy most 70 éves férfi, ám sose hitte volna, hogy amikor neki lesz szüksége a vérre, akkor nem jut majd az éltető folyadékból.

2012.08.02 11:29ma.hu

A szerb Darijo Jozic 1963 óta járt rendszeresen véradásra, a nyilvántartás szerint összesen több mint 160 alkalommal "csapolták meg", ám 70 éves fejjel meg kellett érnie, hogy pont neki nem jut elegendő a készítményből, amikor egy műtétre vár. A belgrádi kórház orvosai közölték vele, hogy el kell halasztani az operációt, mert vér híján nem kezdhetnek hozzá.

Biztatásként annyit mondtak neki: amint ráveszi három, csoportazonos barátját a véradásra, pótolhatják az egyelőre lefújt beavatkozást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.