"Adj vért, adj esélyt!"

Véradásra szólít fel a Vöröskereszt

Véradásra szólítja a lakosságot a Magyar Vöröskereszt a nagyobb fesztiválokon és rendezvényeken a nyári hónapokban.

2012.06.26 14:39MTI

A Magyar Vöröskereszt "Nyáron is szükség van Rád! Adj vért, adj esélyt!" szlogennel hétvégéken is várja a véradókat a nagyobb városi rendezvényeken és fesztiválokon, így például a soproni VOLT Fesztiválon. A véradóknak a rendezvény minden napján dél és este nyolc óra között lesz lehetősége véradásra - közölte a humanitárius szervezet kedden az MTI-vel.

A szervezet mindemellett június 28. és július 26. között minden csütörtökön, 10 és 18 óra között szervez véradást budapesti székházában. A lakóhelyhez legközelebbi véradásokról a www.veradas.hu oldalon tájékozódhatnak a segíteni vágyók. A véradáshoz szükséges a személyi igazolvány, lakcím és TAJ-kártya is.

Magyarországon több mint 50 éves az önkéntes térítésmentes véradás, a Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a véradás szervezésében. A biztonságos hazai vérellátáshoz évente 430 ezer egység vérre van szükség, évente több mint félmillió önkéntes véradományára számítanak a gyógyulásra váró betegek.

A hazai legnagyobb humanitárius szervezet a véradónapok szervezését donortoborzó tervei alapján, a heti egyenletes vérellátás biztosításának figyelembevételével végzi. Tavaly több mint 11 ezer véradóeseményt szervezett, ahol 448 905 véradó jelent meg. A múlt évben 58 962 volt az új véradók száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.