Nézze meg otthonról, miféle alakok vannak ott!

Okostelefon listázza a kocsmajáró közönséget

Gondolkozott már valaha azon, mielőtt szórakozni indult, hogy de jó lenne tudni, milyen emberek - hány évesek, és milyen neműek - vannak ott? Egy új alkalmazásnak köszönhetően ez már nemcsak vágyálom, de a fogadtatás finoman szólva vegyes.

2012.05.21 09:29ma.hu

Nem egyértelmű a sikere annak az új okostelefon-alkalmazásnak, amelyet elsőként San Francisco 25 vendéglátóhelyén vezettek be egy texasi cég fejlesztésének köszönhetően. A SceneTap elnevezésű applikáció lényege, hogy a szórakozóhelyen felszerelt kamerák azonosítják a bent tartózkodók nemét és megsaccolják a korukat is, az adatokat pedig könnyedén lekérhetik a telefonjukra a felhasználók. Így nagy valószínűséggel nem éri őket meglepetés, hogy a szórakozóhelyre érkezvén egészen más összetételű közönséget találnak, mint amilyenre lélekben felkészültek.

Az alkalmazás fejlesztői kiemelték, hogy nem a vendégek arca látható a kamerákon keresztül, hanem a szoftver azonosítja a jellegzetes karakterek alapján a nemeket és a kort. Egyúttal hangsúlyozták, hogy semmilyen személyes adatot nem tárol a rendszer és nem is azonosítja a vendégeket. Ami viszont az érintetteket illeti, őket ez a magyarázat nem nyugtatta meg, az első kamerák kihelyezése után a különösen fejlett jogérzékéről (is) híres város lakói közölték: bojkottálni fogják a kamerákkal és az "okos" alkalmazással ellátott vendéglátóhelyeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.