A strandolók nem hittek a szemüknek

Tudnak élni: helikopterrel mentek fagyizni a királyi légierő katonái

Azt hitték a strandolók, hogy rosszul látnak, amikor a közvetlen közelükben a Brit Királyi Légierő egyik helikoptere szállt le és a tisztek az egyik büféhez sétáltak némi jégkrémért.

2012.05.18 13:29ma.hu

Drámai pillanatoknak lehettek tanúi az amerikai Norfolk közelében strandolók: a tengerparton váratlanul a Brit Királyi Hadsereg (RAF) helikoptere jelent meg és vészleszállást hajtottak végre. A napfürdőt és a pancsolást élvező közönség rémülten figyelte az eseményeket, amikor a legénység kiszállt a gépből és mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, elindultak a parti kávézó felé.

A büfétulajdonos Carmel Shiggins elmondta, hogy öt éve vezeti a vendéglátóhelyet ott, de sosem volt efféle élményben része, helikoptert legfeljebb az égben repkedve láttak. A döbbenet aztán tovább fokozódott, mert a katonák a pulthoz léptek és három Magnum Classicot, meg egy fehércsokisat kértek.

"Az emberek később odajöttek megkérdezni, mi történt, valamilyen vészhelyzet van talán? Én pedig mindnek elmondtam, hogy szó sincs ilyesmiről, csak jégkrémért jöttek" - magyarázta a nő. Az egyik alkalmazottja, a 18 éves Francis Ford is csodálkozva kérdezte a pilótát és a legénységet, hogy ezt mégis hogy gondolták, mire annyit feleltek: "Mindenkinek jár egy kávészünet".

"A sarokban ültünk, épp ebédeltünk, amikor mindenki elkezdett suttogni: nézd, leszállt egy mentőhelikopter. De ők csak odajöttek, kezükben a sisakjukkal, és annyit mondtak: nincs semmi baj, csak jégkrémet szeretnénk. Aztán ahogy jöttek, ugyanúgy elsétáltak és búcsúzásként még odaintettek nekünk. Nagyon mókás volt ezt látni" - idézte a vakációzó Lynn Mills szavait a Daily Telegraph című lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.