Nem gondolkozott, csak cselekedett az eladó

Műanyag székkel hajtotta ki a késes bolti tolvajt

Nem igazán volt ideje gondolkozni, csak felkapta a legközelebbi műanyag széket és azzal támadt az őt késsel fenyegető tolvajra egy bolti eladó. A jelenetet a biztonsági kamera is rögzítette.

2012.05.17 15:29ma.hu

Szokatlan, de hatásos módon szállt szembe egy Ali nevű férfi a boltját kirabolni készülő tolvajjal, a jelenetet a kassza fölött elhelyezett biztonsági kamera is rögzítette. A férfinek a Skóciában található Fauldhouse nevű helységben van üzlete, elmondása szerint egész életét itt töltötte, ezért eleinte azt hitte, valaki csak meg akarja tréfálni, amikor a békés kisvárosban egy férfi az arcát eltakarva jelent meg a boltjában és késsel hadonászva a bevételt követelte.

A videón jól látszik, hogy Ali először nem is tudja mire vélni a dolgot, ám amikor rájött, hogy korántsem viccnek szánta az illető a fenyegetést, visszavonult a hátsó sarokba, mintha a pénzért nyúlna, a következő pillanatban viszont már egy összecsukható székkel kezdte püfölni a pult fölött a tolvajt. Amaz eleinte még próbálkozott a teljes kassza ellopásával, de végül üres kézzel sétált ki a boltból.



Az eset vasárnap kevéssel este 6 óra előtt történt, a boltban több vásárló is tartózkodott, akiket megviseltek a történtek. "Azt hiszem, a tolvaj a bolt előtt várakozott, aztán egy sállal és a kapucnival eltakarta az arcát" - mondta az 54 éves bolttulajdonos. "Azt hittem, csak vicc, de amikor rájöttem, hogy mi történik, nem akartam, hogy a pénzzel együtt menjen el" - mesélte.

A mintegy 8 centiméteres pengéjű késsel nem is foglalkozott, csak ütötte a székkel a rablót, anélkül, hogy belegondolt volna, milyen veszélyben van. Aztán mintha mi sem történt volna, másnap reggel a szokott rendben újra kinyitott, mert megfogadta: nem hagyja, hogy a tolvaj megfélemlítse őt.

Ezzel együtt bízik benne, hogy a nyilvánosság erejének segítségével a rendőrség rábukkan az arcát elfedő tolvajra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.