Egy éve küzdött az életéért

Belehalt az esernyőmérgezésbe a merénylet áldozata

Egy évvel ezelőtt követtek el merényletet az a német férfi ellen, akinek a szervezete végül most feladta a harcot az életben maradásért. A gyilkosnak még mindig nem akadtak nyomára.

2012.05.15 07:29ma.hu

Egy éven keresztül küzdött az életéért egy merénylet áldozatává vált férfi, ám alighogy magához tért a kómából, váratlanul rosszul lett és elhunyt - adta hírül az Austrian Times című osztrák internetes lap. A 40 éves illetőnek az utcán döftek a hátsójába egy hegyes végű esernyőt, amibe higanyt rejtettek. A férfi rendkívül súlyos higanymérgezést kapott.

Hónapokon át feküdt kómában, de apránként javult az állapota, míg végül magához tért. Az orvosok egyelőre értetlenül állnak a tragédiával végződött váratlan visszaesés előtt, a rendőrség pedig immár gyilkosság vádjával állítaná elő az elkövetőt - ha a nyomára bukkannának.

Az online lap emlékeztetett rá, hogy az eset elkövetésének módja kísértetiesen hasonlít arra az 1978-as merényletre, amelyet Georgi Markov bolgár "másként gondolkodó" ellen követtek el. A kommunista rendszert bíráló férfit 34 évvel ezelőtt Londonban szúrták combon egy esernyővel, a mérget kimutatni nem tudták, de a boncoláskor a combjában talált apró, preparált fémgolyó jelenléte és a tünetek alapján úgy vélik, ricinus okozta az író halálát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.