Kutyákat riogat a furcsa állatka

Mini nindzsa malacka tartja rettegésben a parkot

Különös tengerimalac tart rettegésben egy szlovákiai parkot, bár egyelőre senki sem tudja, hogyan került oda, sőt, egyesek szerint a róla napvilágot látott fotók csupán a képszerkesztők fantáziáját és ügyességét dicsérik.

2012.04.26 11:31ma.hu

Kung-fu tengerimalacnak nevezték el a szlovákok azt az apró élőlényt, amelyik miatt a szlovákiai Nyitra egyik településén már alig mernek kimenni a városi parkba. Igaz, a kis teremtmény legfőképp a kutyákkal száll harcba, de emiatt a gazdik is egyre inkább elkerülik a helyet. A rettenthetetlen rágcsálóról még fényképet is sikerült készíteni, szemtanúk beszámolója szerint pedig harci stratégiája a rémisztő ugrásokkal indul, szükség esetén azonban átvált forgórúgásokra is.

Fotó: Daily Mail


A helyi vadvédelmi szakértők szerint egy szökött háziállatról lehet szó, amely alapvetően békés fajta, de ha veszélyben érzik az életüket, elszántan küzdenek - akárcsak a többi állat, ha sarokba szorítva érzi magát. Hogy a parkban tanyázó apró állatka miért érzi magát veszélyben, és miért támad ahelyett, hogy visszahúzódna egy búvóhelyre, arra senki nem tudott magyarázatot adni.

Mindenesetre a személyes beszámolók ellenére is sokan kételkednek a tengerimalac létezésében, egyesek szerint valójában hörcsög, mások pedig úgy vélik, a képekben van némi "digitális rásegítés" is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.