A 4 éves Ci retteg a juhoktól

Vicces videó: Amikor a nyáj tereli a juhászkutyát...

Szörnyű élete lehet annak a juhászkutyának, amelyik egyetlen dologtól fél csak, de attól igazán, mégpedig épp a juhoktól. Így aztán a 4 éves Ci nevű ebet inkább a juhok terelik, mintsem fordítva.

2011.06.24 11:29ma.hu

Különös látványban lehet része annak, aki Anglia déli részén, Bristoltól alig 20 km-re keletre elvetődik a Langridge nevű faluba, pontosabban az azt övező területek egyikére.

A réten békésen legelésznek a juhok, mellettük tisztes távolban áll egy juhászkutya, ám amikor valamelyik birka elkóborol, akkor a kutya - a neve Ci - nem ered utána, hogy visszaterelje a nyájhoz, sőt! Cínek ugyanis birkafóbiája van, szabályosan retteg a gyapjas állatoktól, így aztán rendszeresen fordul elő, hogy inkább a birkák terelik az ebet, ahogy az a mellékelt videófelvételen is látható.

Hogy mitől alakult ki a most négy éves border collie-ban ez a különös félelem, a szakemberek sem tudják megmondani, de gazdája azt állítja, hogy már kölyökkorában sem tudott határozottan fellépni a nyáj egyedeivel szemben.

Jane Lippington szerint kutyájának személyiségzavara lehet, mert ösztönei egy darabig jól működnek, el is indul a nyáj után, amikor az odébbvonul, de amikor kellően megközelíti őket, hirtelen elbizonytalanodik, és terelőből terelt lesz.

Ráadásul a juhok nem olyan birkák, mint amilyennek látszanak, gyorsan megtanulták, hogy ezúttal ők az urak, és ezt ki is használják. "A birkák nagyon erőszakosak tudnak lenni, ha megérzik, hogy ők vannak fölényben. Csapatba tömörülnek, és úgy támadnak" - mesélte a gazdi a brit Metro újságnak.

Noha így a juhterelés valójában Jane-re hárul, szeretett ebétől nem válna meg a világ minden kincséért sem: hibája ellenére kifejezetten kedveli a furcsa négylábút.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.