Csak "rossz napja volt" a gyereknek

Megbilincselve vitték el az őrjöngő elsőst

Dühöngő őrültté változott egy hat éves kislány az iskolában: képeket tépett le a falakról, tört-zúzott, a tanári kar pedig tehetetlenül nézte a tombolást. Végül rendőri segítséget kellett kérniük.

2012.04.18 17:29ma.hu

Dührohamot kapott és tombolni kezdett az amerikai Georgia állambeli Milledgeville általános iskolájának egyik diákja, akit végül bilincsben kellett a kiérkező rendőrtisztnek elvezetnie. A közvélemény megdöbbent az eset kapcsán: no nem a 6 éves kislány viselkedése csapta ki a biztosítékot, hanem a rendőri intézkedés szerintük túlzó volta.

A gyermek szülei mellé máris számos aktivista állt, és ügyvéddel igyekeznek jóvátételt elérni. Az iskola tantestülete ugyanakkor azért fordult a rendőrséghez, mert a gyermek az ámokfutása közepette mindent leszaggatott a falakról és megrongált több bútort is. Amikor az igazgatói irodába vitték, a rendőrségi jelentés szerint a lány akkorát ütött az egyik polcra, hogy az megsérült, fogával harapdálta az ajtókilincset és az iratmegsemmisítőt is fel akarta borítani.

A tanárok hívására érkező tiszt is tehetetlen volt a tomboló gyermekkel szemben, így végül nem maradt más választása, mint bilincset kattintani a csuklójára. Felettese, a milledgeville-i rendőrparancsnok a sajtónak elmondta: nem áll módjukban mérlegelni aszerint, hogy az őrizetesek milyen korúak, kivétel nélkül mindenkit bilincsben szállítanak az örsre. A kapitányságon egyébként a gyermeket könnyű testi sértéssel és anyagi kár okozásával vonták felelősségre, igaz, ez csak jelképes volt, mert ifjú korára tekintettel nem büntethető.

"Itt volt a bilincs a kezemen" (Fotó: 13WMAZ)


A gyerek anyja ugyanakkor elmondta: Salecia (így hívják a kislányt) a következő tanév kezdetéig nem térhet vissza az iskolába, ott felfüggesztették. "Néha előfordul, hogy rossz napja van valakinek, mindannyian jártunk már így. Szerintem neki is csak rossz napja volt akkor" - védte lányát Constance Ruff. "Lehet, hogy rosszalkodott, de nem hiszem, hogy annyira rossz lett volna, hogy megbilincselve kellett előállítani a rendőrségnek" - tromfolt rá a nagynéni is.

A család szerint a gyereknek péntek óta - amikor az eset történt - rémálmai vannak, és orvosi segítségre lesz szüksége. A város lakói is egyetértenek a szülőkkel abban, hogy a tiszt eltúlozta az esetet, nem tartják indokoltnak egy hat éves gyermek esetében a bilincs használatát, ugyanakkor kérdőre vonták az iskolát és a rendőrséget, hogy miért ehhez az eszközhöz folyamodtak első lépésként. Ők azonban azzal védekeztek: hiába próbálták elérni a kisiskolás anyját, nem tudták felvenni vele a kapcsolatot, így nem maradt más választásuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.