Már most vannak szabályszegők

Egy olasz polgármester betiltotta a halált

Az egyik apró olasz falucska polgármestere igen nagy meglepetést okozott polgárainak új rendeletével, amelynek lehetetlen megfelelni: ne halj meg, mert nincs hova temetni.

2012.03.16 13:15ma.hu

A Nápolytól 50 kilométerre található, négyezres lakosú Falciano del Massico polgárai igencsak nagy gondban vannak, miután polgármesterük, Giulio Cesare Fava betiltotta a haldoklást, és az elhunyást. A tiltó határozatban olvasható: „… tilos a polgároknak túllépni a földi élet határait, és a túlvilágra menniük.”

A probléma del Massico és a szomszéd város, Carinola vitájában gyökerezik – ez utóbbi település ugyanis 1964-ben autonómiát szerzett.

„A gond az volt, hogy amikor felosztották a földterületeket, az ügyintézők nem gondoltak a temetőre” – mondta a polgármester.

Eddig, akik meghaltak valamelyik városban, azokat a régi temetőben földelték el, egészen addig, míg meg nem telt a sírkert, és már nem maradt szabad hely. A kiterjesztését fontolóra vették, ám a két város nem tudott egyezségre jutni, hogy melyik irányba kerüljön bővítésre a temető, így Falciano úgy döntött, újat épít magának.

„Már egy talpalatnyi hely sincs, a polgárok pedig annyira tiltakoztak, hogy úgy döntöttem, kiadok egy tiltó rendeletet, és azt mondtam: emberek, amíg nincs meg az új temető, ajánlom, hogy senki se haljon meg, így nincs probléma” – mondta Fava.

Akik a városban élnek, abszurdnak tartják, hogy nincs temetőjük, és nem szabad meghalniuk – ám úgy gondolják, hogy nem jó dolog a szeretteiktől távol eltemetni családtagjaikat, de nem is veszik komolyan a polgármester tiltó rendelkezését. Már két olyan lakosa is „van” a városnak, akik megszegték a tiltást, miután március 5-én meghaltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.