Megbüntették a meztelen képért a főszerkesztőt

Rossz nekik: Tunéziában tilos a 18+-os fotó

Ezer dínár (körülbelül 500 euró - 142 ezer forint) pénzbüntetésre ítélték csütörtökön Naszreddín Ben Szaidát, az et-Tuniszíja című tunéziai újság izgatóját "a jó erkölcs megsértése" miatt, miután lapjában meztelen fotó jelent meg.

2012.03.08 17:29MTI

A tunéziai igazságügyi forrásból származó információ szerint a bírságon kívül elkobozták a napilap február 15-i számának példányait, amelyekben Sami Khedira, a Real Madrid tunéziai származású német labdarúgója látható modell barátnőjével: a képen a nő teljesen meztelen, és a futballista a kezével takarja el a mellét.

"Csalódott vagyok, arra számítottam, hogy felmentenek" - mondta az ítélethirdetés után Ben Szaida. "Semmi ok nem volt a büntetésre, a sajtószabadság ügye védendő."

A vitatott szám megjelenése, majd a példányok elkobzása után a lapigazgató nyolc napra rács mögé került. A főszerkesztőt és egy további újságíróját is őrizetbe vették, de őket másnap elengedték.

Ben Szaida volt az első börtönbe zárt újságíró Zin el-Abidin Ben Ali elnök tavalyi bukása óta, s az ügy nyugtalanságot és dühöt váltott ki az újságírók és a sajtószabadságot védő szervezetek körében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.