Nem ment tovább, míg el nem hárították a veszélyt

Fél korty kávé miatt evakuálta a sofőr a buszt

Leszállította az összes utast és "kivonta a forgalomból" a buszt egy brit sofőr, miután az egyik utas kávéspoharából egy kevés a padlóra löttyent. A közlekedési vállalat szerint kicsit "túlreagálta" az esetet.

2012.03.08 11:29ma.hu

Meglöttyent egy utas kezében a kávéspohár, miközben az angliai Dorset egyik buszmegállójában épp jegyet vett a sofőrtől, a beszámolók szerint "harmad pohárnyi" forró feketét juttatva ezzel a jármű padlójára. A busz vezetője abban a pillanatban leállította a motort és közölte az utasokkal: le kell szállniuk és megvárni a következő járatot, mert ez túl veszélyessé vált, nem lehet továbbmenni vele.

Ezzel egyidejűleg speciális takarítót is kért a buszgarázsból, hogy elejét vegye egy esetleges elcsúszásos balesetnek, noha ennek megakadályozására elég lett volna néhány papírzsebkendő és egyetlen perc vesztegelés a megállóban.

A balesetvédelmi szabályzatra hivatkozó sofőrre persze a tucatnyi utas érthető módon igencsak megorrolt, főleg mert amikor esős idő van, ennek a folyadékmennyiségnek a többszöröse kerül a padlóra az utasok cipőjéről, mégis járnak a buszok.

A közlekedési vállalat szóvivője utólag elnézést kért az utasoktól és jelezte, belső vizsgálatot indított, mivel a sofőr szerintük is kissé "túlreagálta" az ügyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.