Szerdán folytatódik a színész büntetőpere

Damu Roland: "Napok óta nem alszom"

Szerdán kerül sor Damu Roland büntetőperének másodfokú tárgyalására, ami előtt a színész elmondta: rendkívül feszült, nem tud aludni, de továbbra is azt vallja, hogy ártatlan.

2012.03.07 08:29ma.hu / RTL Klub

Elsőfokon hat év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság, ezért érthető, hogy a másodfokú tárgyalás előtti napokban Damu Roland szinte már aludni sem tudott. A színész ellen volt barátnője tett feljelentést még 2010 októberében, azt állítva, hogy a híresség bezárta őt a lakásába, majd ott megverte és megerőszakolta.

Bár az elsőfokú eljárás során több bizonyítékot ellentmondásosnak vagy nem kellően egyértelműnek találtak, a Jóban Rosszban egykori sztárja ellen a bíróság szigorú büntetést hozott. Damu nem nyugodott bele az ítéletbe, fellebbezett ellene, közben pedig már a tárgyalás másnapján ügyvédet váltott, jelenleg az a Dr. Ruttner György védi, aki a hét elején szabadult Stohl Andrásnak is "lealkudta" 2 év 4 hónapról 10 hónapra a szabadságvesztés idejét, ráadásul ez utóbbiból végül Buci felezéssel szabadulhatott a jó magaviseletéért.

Damu Roland az elsőfokú tárgyalás előtt (Fotó: MTI)


Damu tárgyalása személyiségi jogokra hivatkozva korábban zárt ajtók mögött zajlott, ezúttal azonban a színész azt kérte, engedjék be a sajtót is. Közben Ruttner színészekkel játszatta el az erőszakolást, amellyel azt szerette volna igazolni, hogy úgy, ahogyan P. Tímea elmondta, fizikailag - és anatómiailag - képtelenség lett volna végrehajtani azt. Reményeik szerint amennyiben a bíróság figyelembe veszi a filmet, akkor új bizonyítási eljárást rendelhetnek el, ami alapjaiban változtathatja meg az ítéletet.

A hírességet nemi erőszak, súlyos testi sértés és személyi szabadság korlátozása vádpontokban találták bűnösnek elsőfokon. Már a tárgyalás alatt is, de utána is többször elismerte, hogy valóban adott egy pofont a volt barátnőjének, de ahogy ügyvédje is fogalmazott, ez távolról sem nevezhető "megverésnek". Véleménye szerint az ítélet és annak indoklása is "erősen kifogásolható".

Még több hír Damu Rolandról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.