Visszavonult a bírónő a második ítélet után

Hoppá: Damu Roland a bírónő "régi ismerőse" volt

Ugyanahhoz a bírónőhöz került nemrégiben Damu Roland bántalmazási ügye, aki 2003-ban már egyszer felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a sorozatsztárt. A bírói palástot az ügy után levetette.

2011.09.29 10:29ma.hu

Másfél héttel ezelőtt hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélte az elsőfokú tárgyalás végén Damu Rolandot az ügyében eljáró Dr. Szabó Noémi bírónő. Az ítélethozatal után azonban sokak meglepetésére levette a bírói palástot, egyesek már a visszavonulásáról beszéltek, ám most a szigorú ítész tiszta vizet öntött a pohárba.

Fotó: MTI

Szó sincs visszavonulásról - jelentette ki a Frizbiben. Csupán a bírói székből szállt ki, és a továbbiakban ügyvédként folytatja munkáját, a döntésnek pedig nincs köze az utolsó ügyéhez - árulta el Hajdú Péternek.

Ám nem ez a hirtelen váltás volt a legérdekesebb része a vasárnap adásba kerülő beszélgetésnek. A bírónő ugyanis megemlítette, hogy a nemrégiben felszínre került korábbi ügyben ugyancsak ő hozta meg a volt sorozatsztár ellen az ítéletet.

2003-ban egy a mostanira sokban hasonlító eset történt, akkor egy magát Erikának nevező nő (a valódi nevét nem árulta el a kamerák előtt) P. Tímeához hasonlóan nemi erőszak és bántalmazás miatt jelentette fel a színészt. A Frizbi legutóbbi adásában elmesélte, hogy kisebb szünetekkel összesen több mint négy órán keresztül verte őt Damu, és a családjával fenyegette, ezt követően a bíróság egy év börtönbüntetésre ítélte, két évre felfüggesztve.

Az ügy akkor nem kapott nagy nyilvánosságot, ami nagy valószínűséggel annak is köszönhető, hogy a színésznek országos ismertséget hozó Jóban Rosszban című teleregényt csak két évvel később kezdték forgatni.

A két eset közti hasonlóságról, illetve arról, hogy a bírónő hogyan élte meg, hogy ugyanaz a vádlott áll előtte ugyanolyan gyanúsítással, mint évekkel ezelőtt, a részletek vasárnap este kiderülnek.

Még több hír Damu Rolandról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.