Mesefilm előtt ördögűzést vetítettek

Horror a moziban: sokkot kaptak az ovisok

Sokkot kaptak a gyerekek, de még szüleik is azon a mozivetítésen, amelyen a Csizmás, a kandúr című mesefilm előtt egy horrorfilm beharangozóját játszották le.

2012.02.24 11:29ma.hu

Valósággal kővé dermedtek a gyermekek, majd sikítozásban törtek ki, amikor egy dél-londoni moziban a Csizmás, a kandúr című animációs film előtt a szokásos filmajánlók között váratlanul Az ördög benned lakozik című horrorfilm előzetese jelent meg.

A brutális előzetes többek közt egy, az ördög által megszállt nő démoni szemét mutatta, de jeleneteket lehetett látni egy ördögűzési szertartásból is, egy másik film előzetesében pedig épp azzal szembesültek a kicsik, hogy egy embert megszállni készülő ördög feje szétrobban.

A szülők kétségbeesetten próbálták eltakarni gyermekeik szemét, de még így is elkerülhetetlen volt a pánik, az utólagos beszámolók szerint a képsorok még a felnőttek számára is túllépték az általános határokat. "Ez minden szülő rémálma, hogy a gyermek egy ördögűzős filmelőzetest néz" - magyarázta az egyik szülő, aki óvodás gyermekével várt a mese kezdetére.

A Cineworld nevű mozi vezérigazgató-helyettese elnézést kért a feldühödött szülőktől, és bejelentette, hogy igyekeznek kideríteni, hogyan történhetett ilyen szörnyű hiba a vetítésen. A helyi hatóságok eközben azt vizsgálják, hogy megsértette-e a filmszínház azokat az előírásokat, amelyek nemcsak a konkrét filmekre, de a leadható előzetesekre vonatkozóan is korosztályi besorolást tesznek kötelezővé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.