Nem tudtak rendőrt hívni, nem volt térerő

Tigristámadás a parkban: a turistabuszra támadtak a fenevadak

Bengáli tigrisek támadtak egy turistabuszra a kínai Vadvilág Parkban, ám a csodával határos módon csak a busz vezetője sérült meg, ő is mindössze a kezén.

2012.02.08 07:29MTI

Valóságos rémálommá vált egy egyszerűnek ígérkező szafaripark-látogatás egy turistacsoport számára, amikor a kínai Vadvilág Park bengáli tigrisei rátámadtak buszukra. A felbőszült ragadozók a busz gumiabroncsaira támadtak, ami így első lépésben mozgásképtelenné vált, aztán megrongálták az ablaktörlőket és betörték az ablakokat is.

A busz utasai az ülések alá bújva próbálták kivárni, míg megérkezik a segítség. Ez sem volt egyszerű, mivel a park területén nincs térerő, így nem tudtak telefonálni senkinek, a látogatókért felelős parki dolgozó pedig épp az ebédidejét töltötte. Tíz percig tartott, mire sikerült olyan speciális rácsot szerezni, melynek segítségével ki tudták menteni a 27 turistát és a buszsofőrt.

Az eset különlegessége, hogy a heves támadás ellenére mindössze a sofőr szerzett kisebb kézsérüléseket, amikor az egyik fenevad betörte a szélvédőt, a többi utas karcolás nélkül úszta meg a kalandparkban tett túrát. Azt nem tudni, hogy a tigrisek miért vadultak meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.