Népszerű lett a gyermek levele

Zsiráf lett a tigrisből a 3 éves kislány javaslatára

"Miért hívják tigriskenyérnek, mikor egy zsiráfra jobban hasonlít?" - tette fel a kérdést egy 3 éves kislány az egyik népszerű angol péksüteményről, mire a gyártó máris megváltoztatta a finomság nevét.

2012.02.02 17:29ma.hu

Szinte nincs nap az utóbbi hetekben, hogy valakinek az üzenőfalán fel ne bukkanjon a facebookon egy 3 éves kislány levele, most pedig kiderült: a nyolc hónapja született levél óriási változást hozott az egyik édességgyártó életében, egy kedvelt péksütemény nevét változtatták meg a hatására. A kislány ugyanis a levelében azt kérdezte a Sainsbury vezetőségétől: miért hívják a tigriskenyeret tigrisnek, mikor valójában úgy néz ki, mint a zsiráf?

Chris King menedzser komolyan vette Lily Robinson kérdését, és válaszának mindjárt az első mondatában elismerte: "Azt hiszem, a kenyér átnevezése zsiráfkenyérre zseniális ötlet, tényleg sokkal inkább úgy néz ki, mint egy foltos zsiráf, nem pedig úgy, mint egy csíkos tigris, ugye?"

Aztán rövid történelmi fejtegetésbe kezdett, miszerint valószínűleg az a pék, aki először - hoooosszú idővel ezelőtt - sütött ilyet, nem ismerte elég jól az állatokat, és azt hitte, a tigrisre hasonlít leginkább. "Lehet, hogy kicsit bolond volt" - tette még hozzá.


Lily anyukája pedig ezen fellelkesedve azonnal feltöltötte a két levelet a közösségi oldalra, és kampányt indított azért, hogy aki egyetért az átnevezéssel, nyomjon egy lájkot. És a "tetszik"-ek özönlöttek is tucatszám, ami végül cselekvésre ösztönözte a Sainsburyt, a héten már zsiráfkenyér néven kerültek a boltokba a csomagolt különlegességek.

Lily egyébként a frappáns kérdéséért cserébe egy 3 font értékű ajándékkártyát is kapott a válaszlevélhez mellékelve, amelyen akár újabb - akkor még - tigriskenyereket vásárolhatott, vagy ahogy Chris King írta: "ha a szüleid megengedik, akkor valamilyen édességet".


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.