A kocsáros imád modellezni

Pincér helyett kisvasút viszi az asztalhoz a sört

Két nagy szerelme van egy prágai férfinek: a kocsmázás és a modellvasút. Előbbinek a tulajdonosa, utóbbit pedig egy frappáns ötlettel kombinálta "munkahelyével", a vendégek nagy örömére.

2012.01.25 11:29ma.hu / MTI

Már három csehországi városban, Prágában, Brnóban és Orlovában is betérhetünk a "kisvasutas kocsmák" valamelyikébe, ahol rendhagyó módon nem pincérek viszik a vendégek asztalához a sört vagy az egyéb italokat, hanem kisvasúton érkeznek a poharak.

A Vytopna nevű étteremlánc mindegyikében mintegy ötszáz méternyi vonalon közlekednek a járatok keresztbe-kasul, és minden asztalnak külön megállója van egy-egy vakvágánnyal.

Az étteremmel kombinált sörözők ötlete a modellvasutazásért rajongó tulajdonostól származik, és nemcsak a férfivendégek csodálatát vívta ki, de a nők is imádják a különleges felszolgálást. Persze a pincéreknek sem kellett új munka után nézni, "szerencsére" a szerelvények csak az italokat képesek szállítani, az alagutakba a tányérok már be sem férnének, így az ételek továbbra is "hagyományosan" kerülnek az asztalokra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.