Hiányolták az ivócimborái a csapdába esett öreget

Az életét köszönheti a rendszeres kocsmázásnak

Szó szerint az életét köszönheti annak egy 85 éves bácsika, hogy rendszeres vendége volt a helyi kocsmának: amikor nem tudott kiszabadulni a fürdőkádjából, az ivócimboráinak tűnt fel, hogy hiányzik.

2011.11.25 17:45ma.hu

Öt napon keresztül feküdt tehetetlenül a 85 éves nyugdíjas bácsika a saját fürdőkádjába, ahová valószínűleg azért eshetett, mert megcsúszott és beütötte a fejét. Amikor magához tért az üres fürdőkádban, a feje csupa vér volt, ahogy a csap felsértette, és túlságosan gyengének érezte magát ahhoz, hogy ki tudjon mászni a kádból.

A Kelet-Londonban élő Michael Larkin jól tudta, hogy kiabálnia nem érdemes, úgysem hallaná meg senki, így csak abban reménykedhetett, hogy valaki előbb-utóbb hiányolni fogja. Az idős férfi helyzetét nehezítette, hogy egyedül élt, feleségét már korábban elveszítette, más pedig nem igazán látogatta. Mégsem adta fel a reményt.

Michael Larkin (Fotó: Daily Mail)

A szorult helyzetben lévő férfi a sötétben és hidegben kucorgott és ételhez sem tudott jutni, ám abban, hogy végül élve úszta meg a kalandot, nagy szerepe van annak, hogy a vizescsapot elérte, így óvva meg magát a teljes kiszáradástól.

Egy idő után cimboráinak, akikkel rendszeresen szokott együtt iszogatni a helyi kocsmában, feltűnt, hogy már napok óta nem látták Larkin urat. Az egyik vendég megpróbálta felhívni, ám amikor nem vette fel senki a telefont, értesítették a rendőrséget. A tisztek igencsak meglepődtek, amikor az ajtót felfeszítve rábukkantak a fürdőkádban heverő bácsira, akinek a körülményekhez képest egész tűrhető volt az állapota.

Mindenesetre kórházba vitték, ahol ellenőrizték a sérüléseit a fején, valamint a hátán és a karján, amit szintén megütött, egy nap múlva pedig már haza is engedték őt.

"Valószínűleg eleshettem és beüthettem a fejem, mert a kádban ébredtem, a fejem is vérzett" - mindössze ennyire emlékezett a férfi. "Sosem veszítettem el a hitem, hogy kijutok innen, hittem Istenben, bár egyre gyengébbnek és gyengébbnek éreztem magam" - mesélte utólag. "Az volt a szerencsém, hogy épp előtte értem haza a bevásárlásból, ezért még mindig rajtam volt a kabát, mert a fűtés ki volt kapcsolva és rettenetesen hideg volt!" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.