Az út alatti csövek egyike okozta a tragédiát

Borzalmas baleset: felrobbant az út, meghalt a 18 hónapos kisfiú

Egy föld alatt húzódó vízvezeték szó szerint felrobbant és olyan krátert ütött az útba, hogy egy arra sétáló édesanya a kisfiával együtt belezuhant az üregbe. Csak a nőt tudták kimenteni élve.

2012.01.10 07:29ma.hu

Már csak a holttestét tudták kiemelni egy csatornából a 18 hónapos Kirill nevű kisfiúnak, aki alatt szó szerint beszakadt az út. Édesanyja épp a járdán tolta őt babakocsiban, amikor egy hatalmas robbanás rázta meg a környéket és óriási üreg keletkezett a lábuk alatt.

A 26 éves anyuka is belezuhant a lyukba, de őt rendőr férje egy kötél segítségével ki tudta húzni. Kisfiukat viszont csak három mérfölddel távolabb találták meg, miután a szennyvízcsövön keresztül elsodródott.

Fotó: Ria Novosti


Az oroszországi tragédiát a helyi hatóságok hivatalosan nem indokolták semmivel, ám az okot sejteni lehet abból, hogy mind a kormányzó, mind a regionális vezető megígérte, a jövőben több pénzt kell fordítani az infrastrukturális fejlesztésekre és javításokra, különben az eset újra megismétlődhet.

A föld alatti forró vizes csövek az orosz hőmérséklet-ingadozások szélsőségei miatt gyakorta okoznak baleseteket, rendszeresek a csőrepedések, illetve a forró gőz is gyakran tör fel a járda burkolatának résein át, de ilyen tragikus következménye eddig nem volt az efféle felszín alatti robbanásoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.