Hosszú volt a vajúdás, de azért nem annyira

Két évben született az ikerpár két tagja!

Nemhogy a napok, de még az évek sem egyeznek meg egy ikerpár születési anyakönyvi kivonatában, és erről nem a pontatlan nyilvántartás tehet. A picik néhány óra különbséggel épp szilveszterkor és újévkor születtek meg.

2012.01.04 16:29ma.hu

Nemcsak a nap különbözik, de még az év sem ugyanaz egy Egyesült Államokban született ikerpárnál, de sem orvosi csoda nem történt, sem a nyilvántartás nem hibázott. Egyszerűen csak annyi történt, hogy a vajúdás a szokottnál is lassabb volt, így a két baba előbújása között nem néhány perc, hanem több óra telt el. Ez pedig épp elég volt ahhoz, hogy közben elkezdődjön az új év.

A kétpetéjű ikerpár fiú tagja még 2011. december 31-én délután 6 óra 40-kor látta meg a napvilágot, húga viszont közel hat órán át élvezte még édesanyja pocakjának védelmét, ő csak 2012. január 1-jén, 0 óra 26 perckor döntött úgy, hogy ideje szétnézni idekint is.

A nővérek a beszámolók szerint óriási konfettiesővel ünnepelték meg az "iker-sikert", amely egyébként a terhesség 34. hetében következett be. A viszonylagos koraszülés miatt - noha ez ikreknél gyakori - a biztonság kedvéért még egy hétig megfigyelés alatt tartják az apróságokat, de egyelőre úgy tűnik, semmilyen komplikációtól nem kell tartani.

A büszke anyuka eközben elárulta, hogy a gyerekek születésnapját külön fogják megtartani minden évben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.