Nem akartak elkésni az angolok a kampánnyal

Megőrültek? Már a nyuszit és a tojást árulják a Tescóban

Sokan még a karácsonyi pulykát sem vették meg, amikor különös látvány tárult a szemük elé: a polcokon a mikuláscsokik és szaloncukrok helyét máris a nyuszik és a tojások foglalták el.

2011.12.30 07:29ma.hu / MTI

Az a brit vásárló, aki arra számított, hogy majd a két ünnep közt szerzi be a csokimikulásokat és a szaloncukrot, természetesen a spórolás jegyében, igencsak meglepődhetett, amikor az arrafelé (is) legnagyobbnak számító Tesco üzletlánc valamelyikébe betért - már az ünnepet megelőző egy-két napon is!

A polcokon ugyanis legfeljebb csak elvétve talált mikulást és száncsengőt, helyette a vásárlóteret elárasztották a csokinyuszik és a tojások. "Teljes őrület" - kommentálták a vevők az igazán korai kampánykezdést.

2012-ben április 8-ára esik majd húsvét vasárnapja, ami azt jelenti, hogy mintegy 3 és fél hónappal hamarabb kezdődik a nyusziszezon az áruházláncnál. Lehet, hogy okkal vádolta meg a kereskedelmi lánc vezetőit az anglikán egyház azzal, hogy üzletet csinálnak a vallási ünnepekből?


Az egyik nagy csokigyártó cég mindenesetre ezzel a szlogennel díszítette fel kínálódobozait: "Tedd varázslatossá a húsvétot velünk!" - adta hírül a legnagyobb angliai bulvárlap, a The Sun. "Ezek becsavarodtak. A Tesco boldog húsvétot kíván nekünk!?" - értetlenkedett a 32 éves Julia Lee, egy másik üzletlánc eladója.

Az áruház vezetősége azonban azzal védekezik, hogy ők csupán azt kínálják, amit a vevők keresnek. "Idén minden eddiginél nagyobb csokitojás-választékkal szolgálunk, hogy kiszolgálhassuk az egyre növekvő keresletet" - jelentette ki James Marshall, az édességosztály beszerzője.

Ilyen korán még sosem kezdték a húsvéti figurákat árulni - állapították meg ugyanakkor a vevők, miközben a karácsonyi asztalra szánt pulykával igyekeztek a pénztár felé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.