Olimpiai sportág egyelőre nem lesz belőle

Ezek megőrültek: Festékszáradás-néző bajnokság?!

Nagy az Isten állatkertje - tartja a mondás, és ez ezúttal is beigazolódott. Azon már meg se lepődünk, hogy a fura verseny az őrült ötletekben egyáltalán nem szűkölködő angolok fejéből pattant ki.

2011.12.15 17:39ma.hu / MTI

Már megint valami őrült ötlettel álltak elő a britek: most festékszáradás-néző világbajnokságot hirdettek. Igen, jól olvasták, a feladat az, hogy ki tudja hosszabb ideig nézni a festék száradását anélkül, hogy máshová nézelődne. A világbajnokság szervezői szerint ez valójában "a kitartás és az összpontosítás nagy próbája".

Az előválogatókhoz még nem kell semmi különöset csinálni, a nevezéshez mindössze egy fotóra van szükség, amelyen a "versenyző" látható "edzés" közben, vagyis ahogy ül egy frissen festett felület - szobafal vagy kerítés, egyremegy - előtt és meredten nézi. A nevezési lapra a személyes adatok mellé viszont fel kell írni, hogy a jelentkezőnek mennyi a "szintideje", azaz hány órán keresztül nézte kitartóan a festék száradását, és fontos információ, hogy melyik a kedvenc színük és miért épp az.

A fura bajnokság egyébként egy Angliában ismert mondásból fakad, miszerint "inkább nézném, ahogy szárad a festék". Fizikai erőnlétre vagy egyéb előképzettségre sincs szükség, a végső döntőn egyébként hat bajnokjelölt mérkőzhet majd meg, amit valamikor 2012-ben, valahol Nagy-Britannia területén fognak tartani.

Az előzetes festéknéző tapasztalat sem feltétel a nevezéshez, de a szervező felhívta a figyelmet, hogy némi gyakorlásnak hasznát veheti a jelentkező, hisz a legvégén kemény lesz a nézőverseny. Még egy apró részlet van, ami a versenykiírásban nem szerepel: vajon élőben fogják-e közvetíteni a nemzetközi sportcsatornák a versenyt, vagy felvételről adnak egy vágott verziót?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.