Kováts Vera búcsúzott az X-Faktortól

Képek - Geszti: "Vera, a holnap sztárja te vagy, de ma Gergő a nyerő"

A nézőkre bízták a döntést a mentorok az újabb megrázó párbaj után, amiből már volt jónéhány az idei X-Faktor során. A múlt héten is barátoknak kellett egymás ellen küzdeniük és most is két lelki társ harcolt a továbbjutásért.

A 8. döntő legjobb pillanatai képgaléria

2011.12.04 14:29ma.hu

A 12 döntős versenyzőből már csak öten állhattak színpadra szombat este, hogy tovább küzdjenek az X-Faktor 2011 legjobb hangja címért, ezúttal a versenyzőknek egy magyar és egy amerikai sztárt kellett megidézni. Az öt énekesnek és énekesnőnek tehát egyre nehezebb dolga van, nemcsak a közelgő nagydöntő miatti feszültség nehezedik rájuk, de egyre feszítettebb tempóban folyik a felkészülés is az újabb hétre, miközben érthető módon ők egyre fáradtabbak a lassan két hónapja tartó folyamatos terhelés miatt.

A verseny előtt ezúttal is minden mentor optimistának tűnt, Nagy Feró tűnt a legbizakodóbbnak, amikor azt mondta: az amerikai csillagoknak nem könnyű megfelelni, mert sok van belőlük, de a magyarokkal nem lesz gond, annak itt vannak "lányai". Keresztes Ildikó és Malek Miklós szintén bízik saját mentoráltjaiban, Geszti Péter, aki a Rocktenors múlt heti kiesése óta árva mentor lett, ígéretet tett rá, hogy mostantól nála elfogulatlanabb és objektívebb mentor nem lesz a műsorban. "Én leszek a műsor füle és szeme" - fogalmazott.

A sort a legfiatalabb, de legszebb mosolyú versenyző, Kováts Vera kezdte, aki bevallotta, már kezdi unni, hogy a mentorok folyamatosan csak a "cukiságot" látja benne, miközben valójában belülről igazi vadóc lány. "Tudni kell, hogy rossz vagyok egy kicsit..." - kacagott huncutul. Ezt Nánási Pál fotós is megerősítette, aki egy fotósorozatot készített a héten a kívülről tényleg cukormázba burkolt, de belülről vad és érett díváról.

Ezt elsőként Rúzsa Magdi Hip hop című számával próbálta bizonyítani, a bőrnadrág csak ráerősített a tombolós dalra. Ettől persze a mentorok még mindig nem teljesen hiszik el, hogy Vera "a végzet asszonya", ahogy Geszti megfogalmazta, de azért a lázadást már végre elhitték neki.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence - A galériához KATT a képre!


Tarány Tamást megrázta, hogy a műsorbeli legjobb barátaival kellett párbajoznia, de a fájdalmas élmény egyúttal meg is erősítette őt, így miután színpadra lépett és előadta a 30 Seconds To Mars Closer to the Edge című számát, Feró azt mondta, Tamás lehet a jövő új rockzenei egyénisége. Geszti sem hazudtolta meg önmagát, ezúttal is szórta a humorbonbonokat: "Te most már olyan vagy, mint egy mozgó hangfaltorony!"

Muri Enikő amellett, hogy az X-Faktorban hétről hétre egyenletes és megbízható teljesítményt nyújt, most egy újabb sikert könyvelhetett el. A Csillag születikből is ismert Szirtes Tamás főszerepet adott neki a Madách Színház igazgatójaként a két meghallgatás és a tévés tehetségkutatóban látott magabiztos szereplése alapján. A 8. döntőben Beyoncé Sweat Dreams című számával azonban ezúttal nem sikerült egyhangúan meggyőznie a mentorokat, a verseny során az első negatív kritikát zsebelte be, amikor Geszti azt mondta, az R&B nem az ő műfaja.

Óriási meglepetést okozott Baricz Gergő, aki hátrahagyva az eddigi rockos vonalat inkább az utóbbi idők egyik legmegosztóbb dalát adta elő: Péterfy Bori Hajolj bele a hajamba című számával mutatta meg, hogy a legnagyobb őrültségekre is képes a színpadon, és úgy parodizálta az eredeti számot és előadót, hogy közben az mégsem volt bántó vagy lekezelő. "Ennél jobban Krampuszt még nem láttam ugrálni" - nevetett Geszti, és a dicséretet Feró is osztotta, de Malek csalódottságának adott hangot. Gergő csak annyit reagált, hogy nem akarta mindig ugyanazt hozni, amit eddig, mert akkor unalmassá vált volna.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence - A galériához KATT a képre!


Az első részt Kocsis Tibor zárta, a mentorok és a közönség is állva tapsolta meg a számtalan feldolgozást megélt Feelin' good című számot és az X-Faktor történetében talán először ütemesen tombolva követelték: "Vissza, vissza!" Feró azt kérte Tibortól, higgye el magáról, hogy nagyon jó, egyébként pedig közölte: "Tudod, mi a bajom ezzel? Semmi!"

A közönség kívánsága pedig hamarosan teljesült, mert a szünet után Tibor máris visszatért a második dalával, az elegáns szvingénekes után lendületes rockerként robbantotta fel a színpadot az LGT Nem adom fel című számával. Noha ez nem az ő valódi stílusa, a tömeg ezt a dalt is tombolva fogadta, és később annyi szavazattal jutalmazta, hogy nem kellett párbajban küzdenie a továbbjutásért.

Kovács Vera Taylor Switf Mine című dalával állt másodszor színpadra az est folyamán, de a mentorok nem voltak vele maradéktalanul elégedettek. A legnagyobb hiba ezúttal is az volt, amit már oly sokszor felróttak Verának: a dal a közepétől elsöprő erejű, de az eleje megint erőtlenül indult.

Nem úgy Tarány Tamás második versenydala, aki Kimnovák Gyémánt című számát énekelte az eredetinél kissé több erővel, amiről utóbb beismerte, hogy ő mindig így szokott szerelmet vallani, "rákiabálja" a lányokra, hogy "szeretlek". Amikor viszont Ördög Nóra visszakérdezett, hogy szokott-e működni, elnevette magát és beismerte: "Nem!"

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence - A galériához KATT a képre!


Baricz Gergő majdnem a vérünket vette második színpadra lépésekor, bár ezúttal nem Péterfy Borit vette elő, hogy egy vámpírról énekeljen, hanem a legnépszerűbb vámpíros sorozatnak, a True Bloodnak a főcímzenéjét adta elő. "Elhittem, hogy vámpír vagy" - jelentette ki Malek, Feró pedig csak Komár Lászlót sajnálta, aki eme modern rock and roll hallatán valószínűleg épp a saját ereit kezdte felvágni.

A versenyt Muri Enikő zárta a Valami Amerika 2-ből ismert Magányos csónak című dallal, amiben a legerősebb oldalát, a lírai énjét mutathatta meg újra, Keresztes Ildikónak szokás szerint könnyeket csalva a szemébe, de a mentorok ezúttal sem tudtak belekötni az előadásába, a legnagyobb kritika most is az volt: ideje lenne végre elhinni, hogy jól csinálja, amit csinál.

A sztárvendég Takács Nikolas és portugál partnere, Aurea színpadra lépése előtt két csoportos produkcióra is sor került, először a már kiesett versenyzők énekelték el George Michael Careless whisper című számát, amivel jelképesen jobbulást kívántak a még mindig Bécsben súlyos tüdőgyulladással küszködő világsztárnak, utánuk pedig az est öt versenyzője adta elő Gáspár Lacitól a Sose vagy egyedül című slágerét.

Noha a műsor elején még Feró és Ildikó is úgy gondolták, maradék mentoráltjaik párbaj nélkül jutnak a döntőbe - igaz, Gergőnek egyszer már meg kellett küzdenie a bennmaradásért -, a szavazás lezárása és az eredmények összesítése után most mégis egymással került szembe a két jóbarát, Kovács Vera és Baricz Gergő. A sors iróniája, hogy egy hete a duettek után épp annak a Rocktenorsnak és Tarány Tamásnak kellett egymással harcolnia, akik előtte közösen léptek színpadra, most pedig ez megismétlődött Gergővel és Verával.

Vera több hónappal ezelőtt egy Miley Cyrus-dallal jutott be az X-Faktorba, ezúttal is a tinisztárt "hívta segítségül", Gergő pedig a rockos vénáját mutatta meg még egyszer az Aerosmith Dream On című slágerével, a mentorok pedig nem tudtak vagy nem akartak dönteni kettejük között, így végül 2:2 arányú szavazat után a nézőkre bízták az eredményt. A boríték felnyitása után Verától búcsúztunk, aki most elsősorban a tanulásra fog koncentrálni, de nincs kétség afelől, hogy még hallani fogunk róla a jövőben!

Egy hét múlva a versenyzők újra két-két dalt adnak elő, az egyik a saját kedvenc számuk lesz, a másik pedig a mentoruké.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.