Bagosi Alexa a tehetségkutató ötödik kiesője

Képek - A lányokat is utolérte a vég az X-Faktorban

Nagy Ferónak eddig szerencséje volt a lányaival: miközben a többi mentor pártfogoltjai sorra hullottak ki a versenyből, a lányok stabilan tartották magukat. A sorsukat azonban nem kerülhették el: az ötödik döntőben Feró csapata is csökkent.

Az X-Faktor 5. élő adásának pillanatai képgaléria

2011.11.13 12:34ma.hu

Megtört a jég, Geszti Péter utolsó csapata ezúttal megúszta a párbajt, bár az X-Faktor ötödik döntőjének végén a szöveggyáros mentor ismét öregedett néhány évet, látva, hogy sorban fogynak a versenyzők a színpadról, a Rocktenors pedig még mindig nem mozdul. A három fiú meg is lepődött, mondván: ők már annyira megszokták, hogy mindig párbajoznak, hogy az eredményhirdetés után automatikusan felsorakoztak a ledfal mögé, aztán nem értették, miért küldik el onnan őket - tréfálkoztak az After-X-ben. Végül amikor már csak hárman maradtak a színpadon, az ítéletre várva, Ördög Nóra kimondta a számukra megváltással felérő eredményt: a párbajt Bagosi Alexa és Lil. C fogja vívni.

Az est egyébként a díjnyertes daloké volt, ezekből válogattak a versenyzők. A versenyszámok sorát ezúttal a Rocktenors nyitotta, ők a Guns'n'Roses Don't you cry című számával álltak, vagy inkább ültek a színpadra, előadásukkal egyértelműen meggyőzve mind a négy mentort, kétségtelenül ez volt az eddigi legjobb produkciójuk. Saját mentoruk úgy kommentálta a teljesítményüket, hogy ezt látva valószínűleg még maga Axl Rose is azt mondta volna: "itt van a tripla axel", Malek Miklós pedig óvatosságában az elmúlt három párbajra utalva csak annyit mondott: "Nem is mernék nagyon rosszat mondani, mert ti vagytok azok, akik hazaküldik a többi versenyzőt".

"Axl" után Alexa lépett színpadra, ám hiába intett végleg búcsút a korábbi életének a Pussycat Dolls I don't need a man (Nincs szükségem férfire) című számával, a mentorokat nem sikerült egyértelműen lenyűgöznie, csak Nagy Feró dicsérte őt. Geszti szerint a dal a jelen állapotában még félkész volt, Keresztes Ildikó pedig azt a szexi cicát hiányolta belőle, amit egy héttel ezelőtt a Mizu-feldolgozásban a válófélben lévő kétgyermekes anyuka megvillantott.

Alexa (Fotó: RTL Klub/Bársony Bence - A galériához KATT a képre!)


Baricz Gergő produkcióját ezzel szemben egyértelműen pozitívan értékelte mind a négy mentor, bár ebben valószínűleg annak is volt némi szerepe, hogy a fiú elsírta magát a Use somebody című Kings of Leon-sláger végén. Geszti Péter a dalválasztásért nyilvános dicséretképp egy hatalmas puszit nyomott mentortársa arcára, majd hozzátette: úgy tűnik, azért jó, ha Gergő sír, mert akkor "keresztanyja" nevet. Malek is elismerően szólt: "Senki sem szenved úgy a színpadon, ahogy te!"

Kováts Vera számát Feró úgy konferálta fel, hogy ebbe a számba más több versenyző bicskája is beletörött az X-Faktor színpadán, és ezzel egyáltalán nem túlzott: a Táborban tucatnyian estek ki amiatt, mert kifogott rajtuk Tóth Gabi Elég volt című száma. Bár Vera technikailag tökéletesen megoldotta a feladatot, a mentorok mégsem voltak elégedettek vele, Feró nagy csalódottságára.

Három mentortársa ugyanis egyetértett abban, hogy a 16 éves lány korát meghaladja ez a szám, szerintük még nem elég érett hozzá, emiatt nem is volt kellően hiteles. Feró sértődötten vágott vissza: a Vukot mégsem adhatja a szájába, ennek ellenére tovább győzködték őt a többiek, hogy válasszon legközelebb olyat, ami korban jobban passzol Verához. A "nemzet csótánya" erre annyit mondott: "Jó, akkor majd nézek neki egy 100 Folk Celsius-dalt!"

Kováts Vera (Fotó: RTL Klub/Bársony Bence - A galériához KATT a képre!)


A vitának Tarány Tamás színpadra lépése vetett véget, aki Ákos Minden most kezdődik el című dalát adta elő - ez a szám egy éven keresztül vezette a kislemez-listát. A színrelépést megelőző kisfilmben a fő téma újra Tamás súlyproblémája volt, de erre Feró annyit reagált a dal végén: olyan jól énekel a mackós tehetség, hogy neki fel sem tűnt, hogy kövér. Keresztes Ildi elragadtatva közölte, hogy húsz éve vár ilyen férfitorok "születésére". Geszti egy idézettel méltatta Tamás produkcióját: "Nem az a lényeg az életben, hogy hányszor veszel levegőt, hanem az, hogy hányszor áll el!"

Lil. C a múlt heti jazzes kirándulás után visszatért a számára ismerős terepre, ám első ízben az X-faktoros versenyzése alatt végre magyar számot választott, a Fekete Vonat egykori slágerét, a Hol van az a lányt. Geszti teljesen el volt ragadtatva az énekestől, elképesztőnek tartotta, ahogy Lil. C "tolta", ám Malek és Feró nem osztotta nézetét, szerintük jobb volt a múlt heti műsor, sőt, Ferót valójában csak a vállficam ellenére is vállalt szaltó nyűgözte le, csakhogy szerinte az inkább cirkuszba való.

Az est utolsó előtti fellépője Muri Enikő volt, aki egy hete az Eddától énekelte az Érzést, most pedig angolul választott egy újabb érzelmes dalt: Robbie Williams Feel című számát adta elő. A mentorok egyetértettek abban, hogy bár technikailag teljesen rendben volt a lány előadása, ismét hiányzott belőle valami. Enikő a feszültséget azzal oldotta fel, hogy bevallotta: dacból született ez a dal, miután Ferónak egyik szám sem nyerte el a tetszését, amiket Enikő erre a fordulóra kinézett magának. Végül kifakadt: "Akkor mit énekeljek, Robbie Williamstől a Feelt?", mire Feró rögtön lecsapott: "Na, az jó lesz!"

Muri Enikő (Fotó: RTL Klub/Bársony Bence - A galériához KATT a képre!)


A versenyt Kocsis Tibor zárta Friderika Kinek mondjam el című számával, amit bevallottan 14 évvel ezelőtt, 16 éves korában elvesztett édesanyja emlékére énekelt. A sikert jól jelzi, hogy a lírai dalt a közönség már a második versszaktól kezdve ütemes tapssal kísérte, a mentorok pedig csak dicshimnuszokat tudtak ezúttal is zengeni a tehetséges énekes értékelésében.

A szavazás lezárása előtt szokás szerint előbb a közös számot adta elő a még versenyben lévő nyolc versenyző, ezúttal Tóth Vera Sorskerék című száma volt terítéken, majd a sztárfellépő kapott teret: Wolf Kati tért vissza az X-Faktor színpadára. Ördög Nóra pedig nagy bejelentést is tett: jövő tavasszal újra indul a Csillag Születik, hamarosan a jelentkezések is elkezdődhetnek.

Az utolsó önfeledt pillanat után azonban eljött a legszívfájdítóbb rész, amit sosem lehet kikerülni: a nézői szavazatok lezárása után kiderült, Alexa és Lil. C kapta a legkevesebb voksot, így nekik kellett megküzdeniük a mentorok szimpátiájáért. Alexa Bryan Adams Heaven című számával állt színpadra, Lil. C pedig R. Kelly nagy klasszikusát, az I believe I can fly című slágert adta elő.

A párbajdalok után a két saját mentor érthető módon egy-egy szavazatot adott Alexának és Lil. C-nek, a döntés Malek Miklósra és Gesztire hárult. Ők mindketten úgy érezték, hogy egyik dalban sem volt meg igazán az erő és a küzdeni akarás, nem tartották kellően meggyőzőnek, ezért az eddigi összteljesítmény alapján hozták meg ítéletüket. Mindketten úgy vélték, Lil. C-ben több a fantázia, így Alexának kellett hazamennie.

A jövő héten a "bulis dalok" kerülnek sorra, úgyhogy lehet készíteni a tánccipőket!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.