Tarány Tamással szemben esélyük sem volt

X-Faktor: háromszor megmenekültek, negyedszerre elvérzett a Rocktenors

Nemcsak a magyar, de talán a világ összes X-Faktorában rekordtartó lett a Rocktenors, miután hét élő adás alatt összesen négyszer kerültek párbajhelyzetbe. Három a magyar igazság, negyedszerre elbuktak.

A 7. döntő képei képgaléria

2011.11.27 10:15ma.hu

Kemény héten vannak túl az X-Faktor versenyzői: ezúttal már két versenydallal kellett készülniük, plusz a szokásos közös dalt is meg kellett tanulniuk, nem beszélve minden héten azokról a versenyzőkről, akiket csak a mentorok mentenek meg párbaj után, emiatt viszont egy új párbajdalt is fel kell venniük a repertoárba.

Ebből a szempontból tehát mindenképp elismerésre méltó a Rocktenors teljesítménye, nemcsak azért, mert csapatként tovább jutottak a versenyben, mint eddig bármelyik másik több fős előadó, hanem mert a sorozatos párbajozás miatt az eddigi hét forduló alatt a többiek átlagos 15 dalával ellentétben (7 saját dal, 7 közös, plusz optimális esetben egy párbajdal) tőlük az utolsó nappal együtt összesen 19 produkciót láthatott a közönség.

A párbajokban azonban eddig mindig ők bizonyultak jobbnak a mentorok döntése alapján, olyannyira, hogy a harmadik után Malek Miklós meg is jegyezte: nem mer negatív kritikát mondani róluk, mert "ők azok, akik kiejtik a többieket". A fiúk is viccesen fogták fel: ahogy fogalmaztak, nem az volt a kérdés a következő hétre, hogy kinek kell párbajozni, hanem ki lesz a Rocktenors ellenfele, ráadásul fontolóra vették azt is, hogy megváltoztatják a nevüket Párbajhősökre.

De Damoklész kardja a harmadik összecsapás után mintha eltűnt volna a fejük fölül, két egymás utáni héten is akadály nélkül jutottak tovább a következő fordulóba, egészen most szombatig, amikor Tarány Tamással kerültek szembe, és a tehetségkutató nagymackójával szemben esélytelenek voltak: a mentorok 3:1 arányban szavaztak ellenük.

A mentorok (Fotó: RTL Klub/Bársony Bence - A galériához KATT a képre!)


Az est egyébként a "természet erejének" szólt, az énekesek és az egyszem csapat olyan dalokat adott elő, amelyek valamilyen módon kapcsolódtak a természethez. A szóló produkciók mellett ráadásul kettesével párban egy közös dalt is előadott minden versenyző, a próbatétel érezhetően nehezedik, ahogy közeleg a verseny vége.

A versenyt Tarány Tamás indította Joe Cocker Summer in the City című számával, a produkció különlegessége nemcsak Tamás ismételten bizonyított tehetsége volt, hanem ezúttal a gitártudását is megmutathatta egy különleges zenei betéttel. A mentorokat kétség nélkül lenyűgözte az eőadást, Nagy Feró meg is jegyezte, hogy lassan már nem tud kritikusan nézni Tamásra, csak jót tud mondani róla.

Muri Enikő, akinek korábban a legjobb 6 közé kerülés volt a célja, újra kicsit a rock felé mozdult, a Zanzibár Március végétől című dalával megmutatta, hogy nemcsak a lírai dalok állnak jól neki. Most bevallotta: szeretne a legjobb 3 közé jutni, és az eddigi diadalmenetet elnézve ez nem is annyira elképzelhetetlen ábránd.

Baricz Gergő, aki kiválóan lavírozik a lassú, érzelmes számok és a kemény rock között, most az érzelmekre játszott: a 80-as évek nagy slágerét, Black Wonderful life-ját adta elő, több helyen eltérve az eredeti számtól, de a mentoroknak tetszett, hogy így igazán "bariczgergős" lett a dal. Feró csak azért aggódott, mert kezdi látni, hogy a fiatalok olyan tehetségesek, hogy ők, "öregek" már kezdenek komoly veszélybe kerülni.

Kocsis Tibornak jót tett a múlt heti párbaj, az Ain't no Sunshine című számban - amit már sokan, sokféleképp feldolgoztak - újra megmutatta, miért is szerethető az előadásmódja. Kovács Vera viszont ezúttal is néhány kritikát gyűjtött be, Adele Set Fire to the Rain című száma többek szerint ismét túl nagy falat volt számára, ezúttal is a zsenge korára hivatkozott mind Geszti Péter, mind Keresztes Ildikó.

Az önálló produkciókat a Rocktenors zárta, akik a Korál Homok a szélben című számát adták elő, félig-meddig capella stílusban, ami meglepően jól állt a csapatnak, és ezt a mentorok is elismerően állapították meg.

Együtt a 6 versenyző (Fotó: RTL Klub/Bársony Bence - A galériához KATT a képre!)


A szünet után a közös produkciók következtek, amelyekre egytől egyig azt mondták a mentorok: talán minden párosnak jobb lenne, ha együtt folytatnák a pályát. Muri Enikő Kocsis Tiborral adta elő George Michael és Mary J. Blige számát, az As című slágert, a Rocktenors Tarány Tamással állt össze, hogy a The Rasmus együttes Shadows című számára zúzzanak - igen érdekes kontrasztot mutatva, hisz Tamás nemcsak fizikai méreteivel, hanem hangjával is szinte elnyomta a háromtagú csapatot.

Kovács Verának pedig ki más lehetett volna a párja, mint Baricz Gergő, akivel már a verseny első heteiben összeboronálták, pedig saját bevallásuk szerint - és ezt a velük együtt lakók is bizonygatják - semmi sincs közöttük. Ennek ellenére a Time after Time című számot meglepően hitelesen adták elő.

A szavazás lezárása előtt közös produkcióként Roy és Ádám Az én órám másképp jár című dalt adták elő, majd Király L. Norbi tért vissza oda, ahonnan tavaly ő maga is elindult.

A párbajra, ahogy már az elején említettük, a Roctenors és Tarány Tamás között került sor, előbbi az Aerosmith I Don’t Wanna Miss A Thing című számával próbálta meggyőzni a mentorokat, utóbbi pedig a Shinedown Second Chance című számát adta elő. Bár a Rocktenors volt az, amelyik "nem szeretett volna kimaradni" semmiből, végül a második esélyt Tamás kapta meg.

Egy hét múlva az énekesek újra két produkcióval állnak színpadra, ezúttal egy-egy amerikai és egy magyar slágert adnak majd elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.