Olcsó plasztikai műtétnek fájdalmas a "leve"

Cementet kapott az arcába, de nem változott tőle nővé

Ráfázott a spórolásra egy transzszexuális férfi, aki nemcsak hormonkezelésekkel igyekezett minél nőiesebbé válni, hanem egy plasztikai beavatkozásra is elszánta magát. Szilikon helyett gipszet és gumitömítőt kapott.

2011.12.01 11:49ma.hu

Akár az életébe is kerülhetett volna a szépészeti beavatkozás egy transzszexuális férfinek, aki egy orvosi engedéllyel nem rendelkező, ám magát plasztikai sebésznek nevező férfihez ment arcfeltöltésre. A 30 éves Oneal Ron Morris valóban feltöltötte a nőies kinézetre vágyó Rajee Narinesingh arcát, csakhogy nem szilikont fecskendezett bele, hanem cementből és a gumik tömítéséhez használt Fix-a-Flat nevű vegyi anyag keverékét.

A 48 éves páciens utóbb bevallotta, hogy azért fordult ehhez az egyébként ugyancsak nőként élő áldoktorhoz, mert nem volt pénze a legálisan működő plasztikai sebészek szolgáltatásaira. Morris híre viszont szájról szájra terjedt a transzszexuális közösségben, és nem merült fel benne, hogy valami probléma adódhat. A beavatkozás után azonban még örülhet, hogy csak az arca torzult el teljesen, és nem halt bele a "kezelésbe".

Az áldoktort nem sokkal ezelőtt letartóztatták Floridában, amikor kiderült, hogy egy másik áldozata is életveszélyes állapotban került kórházba, de szerda este már szabadon is engedték 15 ezer dolláros óvadék fejében. Nyilatkozni nem akart, kizárólag ügyvéd jelenlétében hajlandó megszólalni. A korábbi esetben az áldozata a fenekét szerette volna gömbölyűbbé és nőiesebbé tenni, de borzalmas rémálommá változott az élete, amikor meglátta az eredményt.

>

"Borzalmas érzés, amikor az ember csak arra vágyik, hogy a külseje és a belseje illeszkedjen egymáshoz. Ezért még kockáztatni is hajlandók vagyunk és minden esélyt megragadunk" - mesélte Narinesingh a miami CBS4 televíziónak. Ám nem volt annyi pénze, hogy a teljes nemváltó műtétsorozatot elvégeztesse, így került rossz kezekbe.

Azóta több korrekciós műtéten is átesett, de az arca továbbra is szörnyen néz ki. A másik ismertté vált áldozata is állandó ellátásra szorul a brutális beavatkozás következtében, az ügyészség azonban arra számít, hogy újabb és újabb károsultak fognak felbukkanni. Úgy hírlik, hogy az egyszerűbb korrekciókhoz, mint például a ráncfeltöltés, az áldoktor pillanatragasztót használt.

Narinesingh most egy különleges injekciókúrát kap, amitől a legális orvos azt reméli, fellazulnak a keményre kötött csomók az arcában és előbb-utóbb visszakapja normális kinézetét. "Nem egyszerű kikeveredni ebből a rémálomból" - magyarázta az áldozat, hozzátéve, hogy Dr. John Martinnak rendkívül hálás, amiért ingyen segíteni próbál rajta.

"Megtanultam a leckét. Bele is halhattam volna. Most már tudom" - ismerte el Narinesingh.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.