Már születése előtt sem akarták a gyereket

Büntetni akarta: mosógépben ölte meg hároméves fiát

Nem kívánt terhességből született három évvel ezelőtt egy kisfiú, akivel szülei azóta is folyamatosan kegyetlenkedtek. Az apa kedvenc "fegyelmezési" módszere a mosógépezés volt, a gyerek viszont ezúttal nem élte túl.

2011.11.29 07:37ma.hu

Belehalt súlyos fejsérüléseibe egy három éves kisfiú, akiről szülei azt állították, hogy a lépcsőről gurult le, ám a szomszédok és az idősebb lánytestvér elmondásai alapján hamarosan szörnyű bűncselekményre derült fény. A francia rendőrség letartóztatta a Párizs közeli Meaux-ban élő 33 éves apát gyilkosság gyanújával, az anyát pedig bűnsegédlet vádjával.

Mint kiderült, a gyermek egy nem kívánt terhesség után jött a világra, szülei pedig ennek megfelelően bántak vele élete három rövid évében. Rendszeresen büntették őt különféle "kihágásaiért", a szomszédok beszámolója szerint például gyakran zárták órákra a szekrénybe nevelő célzattal, de olyan is előfordult, hogy az ablakpárkányra ültették egyetlen plédbe csavarva.

Bár a kegyetlen bánásmód miatt a szomszédok többször is bejelentést tettek a helyi önkormányzat illetékeseinél és az óvodai szakembereknél, ezeknek a látogatásoknak sosem lett semmilyen következményük.

A rendőrségi beszámolók szerint ezúttal is egy óvodai fegyelmezetlenség miatt döntött úgy Christophe Champenois, hogy megbünteti a kisfiút, aki a WC-be dobta egyik csoporttársa rajzát. A Le Parisien című lap beszámolója szerint ezért a férfi betette a mosógépbe a gyermeket, majd elindította a néhány perces hidegvizes programot. Eközben a kisfiú anyja tétlenül állt és semmit nem tett, hogy megmentse a kicsit és ezzel megakadályozza a tragédiát.

A szomszédok elmondása szerint az anya a szőke, angyali kinézetű gyereket meztelenül, "jéggé fagyva" vitte át az alsó szinten lakókhoz, addigra már teljesen fehér volt és úgy nézett ki, mint valami torz játékbaba, végtagjai rongybabaként lógtak. Akkor még élt, de perceken belül egy utolsót dobbant a szíve és már nem volt remény az újraélesztésére, hiába masszírozta a 25 éves Charlene Champenois folyamatosan a szívét, miközben a szomszéd a mentőket hívta.

A szörnyű tragédia után a rendőrség vasárnap este tartóztatta le az apát, aki azóta is kitartóan tagadja a vádakat, miközben az orvosi szakvélemények kizárják, hogy Bastien a lépcsőn verte így össze magát. Nővérét, az öt éves Maudot a gyermekvédelem vette gondjaiba a szülők letartóztatása után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.