Már csak a hivatalos ámenre várnak

32 ezer töklámpás vajon elég a rekordhoz?

Már csak a hivatalos megerősítés van hátra, hogy bekerülhessen a Guinness rekordok könyvébe egy amerikai város, közel 32 ezer faragott sütőtökkel - természetesen Halloween alkalmából.

2011.10.24 16:39ma.hu / MTI

Világrekord-döntésre készül egy chicagói előváros, nem másból, mint faragott sütőtökből, ami így Halloween tájékán igencsak népszerű a tengerentúlon. A jelenlegi rekordot a New Hampshire állambeli Keene város tartja 30 ezer 128 darab töklámpással, a chicagóiak viszont biztosra mentek és csaknem kétezer darabbal fejelték meg a korábbi rekordot, egészen pontosan 31 ezer 900 darab töknek faragtak szemet, orrot és szájat.

A helyszínen természetesen jelen volt a Guinness rekordok könyvének képviselője is, most a város azt várja, hogy a szakértő kimondja a végső ítéletet, miszerint minden szabályosan zajlott és így Highwood lehet a világrekorder ebben a különleges "számban" - persze csak míg meg nem dönti valaki.

Az esemény a helyi sütőtök-fesztivál része volt, Nicole Pecaro szervező elmondta, hogy a tökök nagy részét gyerekek faragták ki. De a rendezvényre látogató 30 ezer látogatót nemcsak ez vonzotta a környékre, hanem a sütőtökből készült hagyományos és kevésbé hagyományos finomságok illata is, többek közt a pite és a tökös burgonyapüré.

Most viszont mindenki izgatottan várja a számlálás végeredményét: tavaly már egyszer nekifutottak a rekorddöntésnek, de akkor nem sikerült, talán idén lesz mit ünnepelni!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.